Foto’s van de maand: juni #Annette

ybjuniOhjee het is al weer tijd voor de foto’s van juni, dat betekent dat Canada alweer een maandje dichterbij is. Het was ook de maand van mijn laatste toetsweek voor vertrek, dus ik heb nu eindelijk vakantie!

De maand juni stond vooral in het teken van leren, aangezien er bijna twee toetsweken in zaten. Het laatste blok op de universiteit is in drie weken gestopt en het bevat tentamenstof voor zeven weken, plus nog een aantal extra toetsen die ik moest doen. Extra veel zorgen dus, maar gelukkig waren er ook hele leuke dingen die op mijn pad kwamen.

Zoals de Flavour Fair van de Big Green Egg en een pleitwedstrijd(je) georganiseerd door mijn commissie.

8 juni, Het mysterieuze object naast het flesje met cola.
Voor een wedstrijd die ik georganiseerd had samen met de overige leden van een commissie , had ik ook een grote prijzenbeker besteld. Zelf had ik enorm veel lol om het formaat van de beker, ter illustratie staat daarom het flesje cola er naast. Zodat de rest van de commissie kon zien hoe groot het was. Volgens mij was de winnaar er wel erg content mee en zag die de humor er ook wel van in. Alleen het vervoer was een beetje lastig. Juni begon dus goed met de afwikkeling van het pleitgenootschap waar ik voorzitter van was en wat ik met veel plezier gedaan heb dit jaar.

Dezelfde dag, bellenblaasevenement op de Dam.
Hier wordt ik nou vrolijk van, van die evenementen die het kind in je naar boven halen. Dit keer was er een bellenblaasevenement op de Dam en oh wat had ik graag daar aan mee gedaan. Een heel schattig plaatje midden op een van de drukst bezochte plekken van Amsterdam. Even leek de tijd stil te staan. Ik zag dat meer mensen in de tram met interesse en een lach op hun gezicht naar dit tafereel zaten of stonden te kijken.

11 juni, bijkletsen met Didi.
Didi en ik hadden 11 juni een dag met elkaar gespendeerd om weer samen even door te nemen voor de blog. Voornamelijk mijn agenda (sorry Didi) stond heel erg in de weg. We hadden veel gepraat, maar ook aardig wat gegeten en gedronken. Maar alles wel op een healthy manier, toch kon de overheerlijke koffie niet uit blijven. Dus ook niet de cappuccino!

16 juni, VOSS waterfles en puntpaprika.
Ik had pbp een beetje laten verslonzen en nog ben ik een beetje aan het struggelen ermee. Maar dit is een gerecht wat ik vaak eet als ik weinig tijd heb. Het is super makkelijk en de macro’s zijn ideaal! Dit is echt een gerecht wat mijn hele leven bij me blijft, want ik het echt heerlijk. De laatste tijd probeer ik bij te houden of ik echt wel genoeg water drink en niet alleen maar op koffie leef. Zoals mijn vriend zegt: je drinkt zeven liter koffie op een dag. Dit is natuurlijk overdreven, maar hij heeft wel een punt. Maar op deze manier wordt het toch aantrekkelijk om water te drinken in plaats van mijn bakkie troost. Het heeft ook echt wel met tentamens te maken, dan leef ik gewoon op cafeïne.

17 juni, de verassing blogpost van Didi.
Per abuis zag ik op de blog dat er een post online stond die niet van te voren was besproken. Wel vond ik het steengoed, maar toch voelde ik me gespannen. Wat zouden mensen hierover zeggen en zou ze niet gekwetst worden. Maar de reacties mede dankzij de Linda, waren super! Ik vind het zo dapper dat Didi zo met de billen bloot durft en ben daar nog steeds onder de indruk van. Nog steeds scroll ik weleens door de reacties die op de social media-kanalen van de Linda staan en krijg dan nog steeds kippenvel. O-N-W-I-J-S cool dat je dit gedaan hebt Didi! Wel waren we de hele dag bezig met de reacties, dus van leren kwam niets meer. Maar hee het was het waard.

19 juni, Big Green Egg flavour fair.
Door de winkel waar ik werk, heb ik kennis gemaakt met een fenomeen op het gebied van buitenkeukens, namelijk de Big Green Egg. En zelfs deze non-bbq liefhebber is om geturnd. Zo was ik met mijn moeder naar deze flavour fair gegaan en hebben we heerlijk gesmuld van al het lekkers wat daar gemaakt werd. Ook hadden we een workshop gluten-vrije pizza bakken gedaan en gegeten bij het pop-up restaurant van Librije’s Atelier. Het was eerlijk waar een heerlijke dag. Het weer was super en het eten was fenomenaal. Het gerecht van Librije’s Atelier was echt heerlijk, namelijk het gerecht met de asperges en granaatappelpitten op de foto. Ik ben fan en wil nu zeker een keer eten bij de Librije zelf. En bij het atelier een workshop c.q. cursus volgen. Verder hadden we ook een masterclass over patisserie en de Big Green Egg bijgewoond, welke gegeven werd door Miljuschka Witzenhausen en Hidde de Brabander. Het vond allemaal plaats bij op het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. We vonden het zo leuk dat we zeker weten volgend jaar weer gaan!

27 juni, helpen verhuizen.
Deze dag stond in het kader van het verhuizen van mijn oma. We hadden een busje gehuurd en Santa (mijn hond) vond het maar raar. Ze zat op een gegeven moment maar een beetje raar in de auto om zich heen te kijken. Ook vreemd vond ze het dat we allerlei spullen weghaalde om vervolgens weer elders neer te zetten.

30 juni, laatste dagje knallen.
Dit was mijn laatste dagje om te leren voor een tentamen voor het vak fundamentele rechten. Op zich een heel leuk vak, maar minder was dat op hetzelfde moment als het tentamen mijn moeder naar het ziekenhuis moest. Je blijft dan toch steeds op de klok kijken en ook omdat ik haar contactpersoon ben, voelde het heel naar. Het tentamen ging naar mijn idee goed en ik ben blij dat ik toch gegaan was. Nu nog afwachten op de uitslag en of de docent het ook goed vindt, dat blijft toch altijd spannend! Nu heb ik officieel vakantie en kan ik verder helpen met het verhuizen van mijn oma, om mijn moeder te ontzien. Maar ook nog even werken en geld verdienen voor dat het grote avontuur begint! En voordat je het weet is het al tijd om het vliegtuig richting Toronto te nemen.