Kwarkbollen met chocolade – Personal Body Plan

YB foto 4 kwarkbollen met chocolade !Sinds Annette en ik zijn begonnen met Personal Body Plan zitten we ook in de facebookgroep met iedereen die net als wij op 7 maart begonnen is. In deze groep wordt lief en leed met elkaar gedeeld en worden tips uitgewisseld en natuurlijk recepten. Zo ook kwarkbollen. Het oorspronkelijke recept voor de Hemelse Kwarkbollen met Krenten komt van Healthyfans van Jenny die het samen maakte met haar collega Rosa. En toen kwam Naomi mede-pbp-er met het geniale idee om chocolade kwarkbollen te maken. En bij deze, mijn dank is groot. Wat is dit lekker! (Je zou ze bijna allemaal op willen eten, maar tip om slank te worden, deel ze uit, maak je anderen ook nog blij mee).
Voor de perfecte kwarkbol ging het bij de eerste poging mis, ik was aan het experimenteren met extra kokos en bakvaste-chocolade en had daarna 12 hoopjes op de bakplaat, maar toen ze eenmaal klaar waren leken het meer op eierkoeken, qua vorm.
Poging twee ging goed, zonder kokos maar wel met bakvaste-chocolade en cranberry’s in cupcake-vormpjes. Ik maakte het uiteindelijk met maar de helft van alle ingrediënten, daarmee kreeg ik 12 kleine kwarkbollen. Maar je kunt dus ook het recept aanpassen voor 12 grote of 24 kleine.

Wat heb je nodig (voor 12 kleine)

  • Halve bak Oprimel Griekse Stijl (smaak naar keuze) is ongeveer 220 gram (tip eerst goed roeren en dan de helft gebruiken)
  • 1 ei
  • 125 gram bloem
  • halve eetlepel olie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • klein snufje zout
  • ongeveer 100 gram bakvaste-chocolade
  • ongeveer 100 gram cranberry’s
  • grote reep pure chocolade
  • kleine reep witte chocolade (optioneel)
  • bakpapier
  • cupcake-vormpjes
  • mixer

Hoe maak je het?

  • verwarm de oven voor op 185 graden. YB foto 3 kwarkbol dippen
  • Zeef de bloem, voeg hierbij de andere (droge ingrediënten) de bakpoeder, snufje zout, meng dit door elkaar.
  • Meng de (natte ingrediënten)  Optimel, ei, olie door elkaar.
  • Daarna samen mengen met de mixer tot een gladde massa, ongeveer 3 minuten.
  • Voeg na het mixen de bakvaste-chocolade en cranberry’s toe en meng het door elkaar.
  • Verdeel het daarna over de 12 cupcake-vormpjes en plaats het in de oven voor ongeveer 20 a 25 minuten.
  • Laat de kwarkbollen daarna helemaal afkoelen.
  • Smelt de pure chocolade.
  • Smelt de witte chocolade.
  • Dompel/ dip de kwakbollen in de pure chocolade zie filmpje: Hoe maak je kwarkbollen in chocolade?
  • maak een cornet voor de witte chocolade en versier hiermee de kwarkbollen.

Eetsmakelijk!