#Mindfulness Monday – Mind Voel kaartjes

YB foto Mind Voel kaartjesDit toffe doosje met “Mind Voel” kaartjes liep ik tegen het lijf toen ik in Haarlem bij de Conceptstore NYHAVN was. Mocht je in Haarlem zijn, loop vooral eens naar binnen ,om heerlijk rond te struinen, jezelf of een ander te verwennen met een cadeautje en een kopje koffie of thee. Nog steeds is een half uur mediteren of de bodyscan doen geen dagelijkse routine voor mij. Ik wil dat ik het wil, maar echt doen is (nog) vaak een ander verhaal. Daarom komt dit doosje zo goed van pas, omdat je zelf niet hoeft na te denken maar de “opdracht” doet die op het kaartje staat.

Hoe werkt het?
De 40 kaartjes in het doosje helpen om meer mindful te leven. Elke ochtend pak je een kaartje, dit kan zijn op volgorde van nummer of willekeurig. Op het kaartje staat een “opdracht” zoals: Kijken of zien. Maak vandaag een wandeling en kijk aandachtig naar alles om je heen. Huizen, mensen, dieren, lucht… Valt je iets op? Zie je iets wat je eerder nooit hebt gezien?
Overdag geef je er aandacht aan en in de avond voor het slapen gaan schrijf je op wat je bevindingen zijn. En nieuwsgierig als ik ben, kijk ik ook meteen wat er op het volgende kaartje staat. Volgens de gebruiksaanwijzing helpt het om het kaartje de hele dag in het zicht te hebben. Maar als je werkt is dat niet heel praktisch dus kan het een beter idee zijn om er een foto van te maken met je telefoon en er af en toe naar kijken. Mocht het een dag niet lukken kun je het kaartje voor de volgende maand gebruiken. Voor de tweede maand adviseren ze om om de dag een kaartje te gebruiken.

Waar kan ik het kopen?
Het is ook online verkrijgbaar via de webshop van Mind Voel. (No spon)