Update Personal Body Plan – Didi #1

YB foto PBP Didi Blog 1Het is 4 maart, ik heb een Whatsapp-berichtje van Annette met de tekst “ik heb mij ingeschreven“. Ze doelt op de inschrijving voor de lichting van 7 maart van Personal Body Plan (PBP), een organisatie waarbij je persoonlijk advies krijgt op gebied van van trainen, voeding, gedrag en herstel en een persoonlijk coach krijgt toegewezen die binnen 24 uur je vragen beantwoord en samen met jou het beste uit jezelf wil halen op alle vier de gebieden.Ik raak lichtelijk in paniek, we hadden het eerder die maand samen over PBP gehad, maar ik dacht dat we er nog rustig over na zouden denken wanneer we wilden beginnen.

In januari 2016 zijn we begonnen met Yogabuddies als “digitale stok achter de deur” om vaker naar een Yogales te gaan, ons te verdiepen in de yogafilosofie en vaardigheid te krijgen in mindfulness en meditatie, maar ook om gezonder en bewuster te leven.

Ik vind het geweldig om op Instagram te zien dat gewicht geen onderscheid uitmaakt in of je wel of niet aan yoga kunt doen. Het is ontzettend mooi dat deze plussize yogi’s of curve yogi’s zichzelf geaccepteerd hebben maar dat neemt niet weg dat ik (als doktersassistente) weet wat de gevolgen kunnen zijn van overgewicht (zoals ziekten aan hart-en bloedvaten, diabetes, bepaalde vormen van kanker en hersenbloedingen). Ik wil geen blokjesbuik en prefereer niet om een fitgirl te worden. Maar wel een gezonde yogini die na negen jaar worstelen met haar gewicht (mede door een prednisonkuur in 2007) klaar is om op de gebieden van training, voeding, gedrag en herstel te groeien en het beste uit mijzelf te halen.

Dus begon de inschrijving op de site van Personal Body Plan. Behalve de standaard gegevens als naam, geboortedatum, adres etc. Was er nog de “Lifestyle ID test”. Het was een hele lijst met allemaal verschillende vragen, zoals: welk plaatje komt het meest overeen met je lichaam, slank/vol/appel/peer, welke termen beschrijven je persoonlijkheid het beste: middelmatig/origineel/gedetailleerd/vastberaden, vul de volgende vier eigenschappen in op volgorde van meest van toepassing. Ik had het gevoel dat ik mij inschreef voor een nieuwe datingsite, menig andere dating-app werkt zelfs een stuk simpeler waarbij je alleen de leukste foto’s van jezelf toevoegt een kekke tagline neerzet en de afstand en leeftijd moet instellen. Na deze persoonlijkheidsanalyse en betaling was het een feit. Zowel Annette als ik waren members van team 7 maart (#pbp7maart).

In het weekend leefde ik mij nog een keer uit met alles wat ik wilde eten en waarvan ik dacht dat ik na 7 maart niet meer zou mogen eten. Dus ging ik naar de lekkerste bakker van Hoorn voor maar liefst 5!! gebakjes (waarvan ik elk de helft op at en de rest aan mijn ouders gaf) een zak schepsnoep, een kroket, een bord vol met pasta met roomsaus alsof het mijn laatste avondmaal zou zijn.

Daarna was het wachten tot het echt ging beginnen. Ik wist dat PBP met voor-en na-foto’s werkt, maar moest ik die nu alvast maken, of wachten tot ik de opdracht van mijn coach kreeg? Jezelf van top tot teen op de foto krijgen is nog een hele kunst dus toen mijn eerste poging mislukt was bood mijn moeder zich aan als fotograaf. In de perfecte sportbh en bijpassende zwarte hotpants stond ik uiteindelijk in mijn slaapkamer. Als een gevangene in de bak die op de foto moet stond ik eerst an face, an profile en vervolgens met mijn gezicht kijkend naar mijn muur.  Maar de foto’s waren er. Aai, behalve mijn dikke pens was ik haast net zo wit als mijn witte muur in de slaapkamer en met wallen en een sip gezicht keek ik in de camera, wat een confrontatie met mijzelf. Maar goed met deze voor-foto’s kon nu echt mijn PBP avontuur beginnen.

Wil je weten hoe het verder gaat? De komende tijd zullen Annette en ik proberen om één keer in de twee weken een PBP update te plaatsen, of een lekker en gezond recept. Lees ook de update van Annette hier. Volg ons, Yogabuddies op Facebook, zo ben je meteen op de hoogte als er een blog online komt.

Lees ook:

Misschien vind je het ook leuk om te weten hoe je PBP kwarkbollen met chocolade maakt. En Het blog over Geen Troep?- fan van Jelmer de Boer.

Ps. In onze 7 maart groep zitten nog een aantal (fit) bloggers, zoals:

Naomi Felesita: Follow your nature

Jefta Den Dulk: Dumbells en dipsaus

Hanneke Kuipers: Health by Hanneke

Mark Bentvelzen: Mark to be fit