Update Personal Body Plan – Didi # 3

YB foto PBP udate 3 acne“Yo Didi, slik je soms anabolen?”

Ik zit te zweten tijdens de bench press, terwijl ik opschrik van de vraag: “Yo Didi gebruik je soms anabolen?” Met een rood hoofd kijk ik op. “Hoezo ik ben toch Filemon niet?” (Filemon staat strak) Oké, ik geef toe die acne zijn toch één van de kenmerken van anabolen gebruik, en er zullen waarschijnlijk ook bij onze sportschool, zoals bij elke sportschool wel een paar te vinden zijn die het gebruiken of gebruikt hebben.

 

Maar nee dit is natuurlijk niet echt gebeurd. Maar wel een mooie inleiding voor een onderwerp wat ik aan de ene kant echt super *** vind om te bespreken, maar aan de andere kant wat mij betreft niet onbespreekbaar hoeft te blijven, namelijk die acne. Bleh het woord is er uit.

Komt het door de eiwitten, of het stoppen van de Diane-pil? Ik weet het niet precies. Maar wat ik wel weet is dat ik het hoogtes onaangenaam vind.

Vandaag nog kwam ik op de fiets onderweg naar de sportschool een oud-collega tegen en het eerste wat ik dacht was, ze kijkt vast naar mijn huid en dan denkt ze: wat is er met haar gebeurd?! Op de sportschool zelf doe ik allemaal alsof het me geen fluit kan schelen en het me koud laat. Maar echt, als het zou kunnen had die vloer daar al vele gaten gehad waar ik doorheen was gezakt. (niet door mijn gewicht overigens maar uit schaamte). Waarom sporten er daar ook veel te veel knap gespierde mannen in plaats van uitgezakte zestigers die vooral met hun wekelijkse theekransje bezig zijn? Ik overweeg nu ineens om bij zo’n fit lady sportschool of iets dergelijks een abonnement te nemen waar het waarschijnlijk heel rustig zal zijn op de tijden dat koffietijd op tv is. Ja, dit lijkt me eigenlijk best een strak plan;)

En dan is er één berichtje van de 7-maart-groep op onze Facebookgroep waarbij een van de meiden de vraag stelt of wij sinds PBP ook meer last hebben van een onrustige huid. Ik ben dus niet de enige gaat er meteen door mij heen. Nu zijn er ook een flink aantal die eiwit-repen/shakes/ you name it gebruiken. Maar daar ben ik zelf niet zo van. Bij een bezoekje aan mijn eigen huisarts (in opleiding) vraag ik hem of hier een connectie tussen bestaat. Hij is er niet mee bekend laat hij mij weten.

Volgens het boek de Hormoonfactoor voor vrouwen kan het te maken hebben met een verstoorde hormoonhuishouding. Als je hormonen niet in balans zijn kan het verschillende klachten zoals acne, maar ook hormoon gerelateerde migraine, overgangsklachten, pcos, etc tot gevolg hebben. Nu ik toch bij de huisarts was vroeg ik hem of ik bloed kan prikken om te kijken wat de staat van mijn hormonen is, maar volgens hem werd dat op grond van mijn vraag nooit gedaan, en zou het niks toevoegen.

Hoe nu verder? Het liefst wil ik het aanpakken bij de bron. Maar hoe weet ik wat de oorzaak is, of dat het een combinatie is? Wil ik het aanpakken volgens de reguliere geneeskunde en beginnen met de pil en een zalfje voor mijn huid? Wil ik het aanpakken volgens de Hormoonfactoor voor vrouwen, door o.a. verandering te brengen in mijn eetpatroon? Waaronder stoppen met eten van dierlijke eiwitten. Hoe kom ik dan aan mijn eiwitten? 6 keer per dag kikkererwten en soya-yoghurt is ook niet helemaal mijn ding 😉

Dit vraagt natuurlijk om een vervolg, want hoe gaat het nu verder? Dit komt in waarschijnlijk in update 5 aan bod.

Lees ook de vorige PBP updates
Didi:
PBP Update #1
PBP Update #2
Annette:
PBP Update #1
PBP Update #2

YB foto PBP udate 3 acne