10 Tips: Hoe vind je een Yogaschool die bij je past?

Het nieuwe schoolseizoen is begonnen en misschien is het voor jou het moment om met Yoga te beginnen. Ik kan mij voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet in in “Yogastudioland”.

Er is onwijs veel keus, sowieso zijn er al veel verschillende soorten Yoga, veel verschillende docenten en veel verschillende scholen.

Lees snel de 10 tips!

 

 

 

Voor mijzelf was het in één keer raak. Via een artikeltje in de krant voor een open avond voor mindfulness kwam ik terecht bij Yoganina. Na die avond vond ik het voor een mindfulness-training nog even te vroeg, maar de docent sprak mij erg aan en wilde graag een Yogales bij haar volgen. De les voelde goed en ik was meteen verkocht. Daarna kwamen er bij haar studio ook andere docenten bij en ik vond het mooi om te merken dat elke docent zijn eigen signatuur gaf aan de les. De ene docent is wat meer op het fysieke gedeelte van de les gericht en de ander zal wat meer het spiritule en filosofische gedeelte van Yoga benadrukken. Volg daarom de volgende stappen als je voor het eerst wilt beginnen met Yoga:

1. kijk op www.yogaindebuurt.nl welke Yogascholen er bij jou in de buurt te vinden zijn.

2. Bekijk de website waar je een les wilt gaan volgen om te lezen welke lessen (en soorten Yoga) er gegeven worden.

3. Kies aan de hand van de beschrijving een les waarvan je denkt dat deze bij je past.

4. Neem contact op met de Yogastudio voor een proefles of losse les.

5. Ervaar!

6. Reflecteer, wat vond je van de les? Spreekt de docent je aan? Wat vind je van de studio waar de les gegeven wordt?

7. Kijk verder, misschien is het verstandig om nog wat andere soorten Yoga te proberen, bij een andere docent en/of een andere studio.

8. Practice on! Zeker in het begin kan er veel op je af komen. Je kent nog niet elke houding en de naam van de houding en hoe je deze kunt uitvoeren. De zonnegroet gaat misschien wat snel voor je en je weet nog niet op welke manier je de yogaprops kunt gebruiken om volledig tot ontspanning te komen in een Yinhouding.

9. De docent is ervoor je om jou te helpen! Veel docenten lopen tijdens een les rond om te kijken of iemand hulp nodig heeft, maar steek ook gerust je hand op voor extra hulp.

10. When you love it: gun jezelf om een eigen mat aan te schaffen (lees ook : hoe vind je een mat die bij je past) een fijne yogalegging en als je het nodig hebt props. ( Hierover later meer)

Heel veel plezier, mocht je nog vragen hebben laat het weten in een reactie op Facebook of Instagram of stuur ons een mailtje 🙂