Eerste blogpost van 2017, een review van een oude blogpost: yoga en vliegen

De eerste blogpost in het nieuwe jaar. Eigenlijk zou deze misschien moeten gaan over nieuwe doelen of wat er bereikt is in 2016. Deze ruimte wil ik later een keer neem en eerst in gaan op een oud artikel van “vorig jaar”. Dat klinkt gelijk erg ver weg;).

Maar eerst wil ik jou de lezer bedanken voor het volgen van deze blog afgelopen jaar en hopelijk blijf je ook ons volgen in het nieuwe jaar. Daarbij ook de beste wensen voor dit nieuwe jaar. Mogen al je dromen en doelen uitkomen dit jaar en dat met geluk en gezondheid!Later kunnen jullie een blogpost verwachten over bepaalde voornemens dit jaar en wat er te wachten staat vanuit mijn kant van de posts. Maar eerst terug naar het review van mijn eigen top 5. De oude blog kan je hier lezen.

Een tijdje terug schreef ik over yoga in het vliegtuig en hoe het je de vlucht door kan helpen. Ik had de yogahoudingen in m’n achterhoofd gehouden tijdens mijn vluchten naar Canada. Dus nu een update, durfde ik het aan om all out te gaan met yogahoudingen tijdens de vlucht.

Het antwoord is helaas nee, maar wel heb ik veel gehad aan ademhalingsoefening om helemaal ontspannen te worden of uiteindelijk in slaap te vallen. Niet dat ik bang of paniekerig ben in een vliegtuig, maar ontspannen lukt op een of andere manier zelden.

Daarnaast waren de  nekoefeningen  handig net zoals de Sukasana oftewel de eenvoudige meditatiezit zoals ik die beschreef in de eerder genoemde blogpost. De kathouding gebruikte ik daarin tegen om weer een beetje wat actiever te worden en mijn spieren weer een beetje wakker te maken. Net zoals de twist, hierbij maak je je spieren ook weer wat actiever.

Alleen de meditatiehouding, de laatste van mijn eerder genoemde blogpost, werd wat lastig. Het stoeltje was iets te klein om in een kleermakerszit op te gaan zitten, zonder de buren lastig te vallen. Dus vandaar dat het voor mij niet werkte, maar wellicht misschien nog steeds voor anderen.

Het zijn dus vrij rustige houdingen waar ik mij erg prettig bij voel, zonder “opzichtig” yoga te beoefenen in het vliegtuig. Dat is wel alvast een dingetje voor het volgende jaar, dat ik de shame om bepaalde dingen te doen, niet meer wil hebben. Het liefst doe ik dit soort dingen als een muurbloempje, onopvallend. Wellicht dat er volgend jaar wel een update komt met actievere houdingen;).