Foto Friday-Annette #1, week 47 en 48 2016

ff1Een Foto Friday in de leukste periode van het jaar. Nu het wat eerder donkerder wordt komen de leuke lampjes weer tevoorschijn, hier en daar ruik je zelf gebakken speculaas en komen de mooie versieringen in de winkels weer tevoorschijn. Jullie begrijpen dus wel dat ik het niet erg vond om nog eens door mijn foto’s heen te scrollen om te zien wat ik eigenlijk allemaal op de foto had gezet. Dit is eigenlijk altijd mijn tactiek geweest, ik maak voor deze rubriek geen speciale foto’s, maar gebruik foto’s die sowieso al op mijn telefoon zijn gekomen doordat ik bijvoorbeeld wat met mijn vrienden heb gedeeld en nu dus ook met jou. Tijd om de twee weken door te nemen!! Kleine noot hierbij, voorheen deed ik dit altijd op datum, maar dat heb ik nu even laten varen. Het is nu op volgorde van de foto’s.

De kweeperenjam. 
Wellicht heb je het al voorbij zien komen; mijn stuk over kweeperen. Voor mijzelf was dit een hele prestatie, het was de eerste keer dat ik uberhaupt jam of gelei had gemaakt. Een leuke uitdaging die goed heeft uitgepakt. De blaren even niet meegerekend, ja ik ben zo’n sukkel die dan even vergeet dat de potjes in kokend water hadden gezeten
.
Lichtjes in de duisternis, oh nee op de kast.
De klok werd weer veranderd dus het wordt eerder donker, kortom tijd voor de gezellige en decoratieve lampjes. In mijn studeerkamer houdt ik nog al van licht, aangezien ik vaak ’s avonds en ’s nachts studeer en dan is het licht ook wel enorm welkom. Het was wellicht een beetje vroeg voor de (semi) kerstversiering, maar het leek wel of de lampjes mij riepen om opgehangen te worden en het staat ook wel zo gezellig!

Eland, hond en olifant.
Soms heeft mijn hond “opeens” van die knuffels dat je denkt hee misschien zijn die toch iets te groot. Maar zoals ik al bedacht in de winkel, levert het grappige taferelen op. Dit was zo’n moment, een foto die (natuurlijk) van te voren was opgezet om de verhoudingen van de knuffels door te geven aan iemand. Het was echt een te koddige foto die ik je niet wilde onthouden.

Disney Run, de halve marathon.
Afgelopen week kwamen de packages in de verkoop van de Disney Run in Parijs. Het was een beetje een onduidelijk mailtje waardoor ik ook dacht dat enkel de startnummers in de verkoop komen. Ik ga proberen om als nog aan zo’n startnummer te komen in het voorjaar en dan dit ook koppelen aan een serie voor de blog. Het lijkt mij leuk om de voorbereidingen dan met jullie te delen en ook de punten waar ik tegen aan loop, letterlijk.

Kerstboompje kleien.
Als idee voor de meidenclub had ik geopperd om bij een moeder van een van die meiden (volg je het nog?) een workshop te volgen, namelijk een kerstboompje kleien. Dit was een geslaagde avondje en even wat anders dan de standaard avondjes met wijntjes en hapjes. Ik was positief verrast dat iedereen gelijk wilde en dat het ook zo leuk uitpakte.
Het eindresultaat laat nog op zich wachten, dit moet eerst namelijk nog de oven! Dit komt waarschijnlijk in de volgende Foto Friday
van mijn hand.

Knoflook als kerstbal.
Misschien ben jezelf al bij Sissy-Boy binnen gelopen, maar ze hebben nu echt hilarische kerstballen liggen, zoals deze knoflook. Er schoot gelijk een persoon in mijn gedachten die echt deze kerstbal moest hebben. Deze persoon maakt namelijk naast de lekkerste knoflooksaus ook de sterkste knoflooksaus die ik ooit geproefd heb. Dus als grapje had ik deze voor hem gekocht, nadat ik wel had geverifieerd of het wel in de kerstboom paste. De knoflook en andere kerstballen heb ik op mijn verlanglijstje gezet, dus hopelijk ben ik braaf genoeg geweest dit jaar ;). Sissy-Boy heeft elk jaar wel leuke en opvallende kerstballen, ik slaag daar altijd voor leuke cadeautjes.

Gezonder eten in december.
In de lekkerste maand van het jaar waar ik serieus het hele jaar naar uitkijk, besluit ik om nu echt even actie te ondernemen qua eten. Dit ook met het oog op Parijs natuurlijk. Ondanks dat ik het lastig vind de eerste dagen merk ik dat ik mij er nu al beter bij voel. Ik had hier zelf een eitje gepocheerd, wat gelukt was zonder hulpmiddelen. Weer een persoonlijke overwinning in de keuken! Wel heb ik besloten dat ik tijdens de kerstdagen gewoon wil genieten, maar daarbij wel bewustzijn van het eten. De eerste stapjes zijn ieder geval gezet!

De Bijenkorf op haar best.
Mijn hart huilt nog steeds met het verlies van Maison de Bonneterie in Amsterdam en Den Haag. Zeker met de feestdagen was die winkel zo mooi versierd. Gelukkig is een ander belangrijk en nog steeds bestaand monument (na bijvoorbeeld de V&D en Maison de Bonneterie) de Bijenkorf heel mooi versierd en daar word ik oprecht heel blij van. Het geeft een soort van instant gezelligheidsgevoel en de drang om onmiddellijk de feestdagen te vieren.

Laatste keer speculaas (dit was voor de start van gezonder eten).
Dit was voor mijn besluit om dit soort dingen dus niet meer te doen, tenzij het verantwoord is binnen het patroon van die dag. Maar soms is er niets fijners om iets lekkers naast het studeren te hebben, dit zal waarschijnlijk elke student herkennen!

Dit waren mijn foto’s van deze weken, volgende foto’s zullen de voorbereidingen van de feestdagen zijn en ook die van de tentamenperiode. Morgen volgt een pepernotenblog, dus houdt de site in de gaten!