Foto Friday-Annette #1, week 49 en 50 2016

It’s beginning to look a lot like Christmas,…. Overal waar je komt zie je vrolijke mooie lampjes hangen en dan weet je het, kerst staat voor de deur. Of zoals de NPO het nu noemt de decemberdagen;).

Persoonlijk word ik daar zelf altijd enorm blij van en doet het me denken aan dat thuis mij ook zo’n leuke boom staat op te wachten, in positieve zin dan;). Helaas kan ik er nog niet al te veel van genieten aangezien het volgende week nog tentamenweek voor mij is, maar na volgende week woensdag is dat gelukkig ook dan weer voorbij. Toch komt het kerstthema wel veel terug in mijn foto’s, dus lees snel verder!


Welke wordt het nou
Ik moest een cadeautje kopen en ik kon niet kiezen welke kandelaar of kaarslichtje het uiteindelijk moest worden. Deze foto was dan uiteindelijk ook bedoeld om samen met iemand anders de beslissing te maken. Hallelujah en wat fijn dat whatsapp dan bestaat. Ik merk dat veel mensen cadeautjes kopen nadat ze eerst met het thuisfront overleg hebben gehad. Misschien als je dit leest komt je dit ook bekend voor? Eigenlijk wel heel goed dat iedereen nu bewust zo een keuze maakt.

Ho ho ho, de kerstman met zijn rendieren!
Een spektakel stuk van Villeroy en Boch, ooit tijdens een opheffingsuitverkoop gekocht, maar nog steeds erg blij mee! Het is een kandelaar, waxinelichtje houder en muziekdoos in een. Het was een feestje op het mooi neer te zetten en het neemt dan ook de gehele piano in beslag. Of eigenlijk de bovenkant van de piano, de gehele piano zou niet al te best zijn!

Studeren
Ik heb een herkansing aankomende week, omdat ik de eerdere kans heb ontweken. Op dat moment een fijn besluit, alleen nu is het toch een domper. De tijd had ik ook in mijn andere tentamen willen steken, maar ach we moeten het maar doen! Wel vind ik het een leuk vak, het gaat over de kernwaarden en gedragcodes van juristen en welke ethische dilemma’s zij hebben in hun werkveld. De laatste tijd is er natuurlijk veel gemopper over rechters door een bepaalde (politieke) groepering en eigenlijk vind ik dat wel schokkend. Eigenlijk zou iedereen wat meer van het recht en het werkveld moeten weten, om zo wat meer begrip te krijgen of generen voor een belangrijk instituut.

Oh denneboom oh denneboom.
Hartstikke nep, maar toch leuk. Dit was een sinterklaascadeau die ik van mijn moeder had gehad. Een Ikeaboompje voor de prijs van ongeveer 18 euro in de uitverkoop en ik ben als een kind zo blij. Mijn vriend noemde het een kansloos boompje, maar zo met de ballen is het toch heel wat geworden. Later wil ik toch een echte boom in mijn woonkamer hebben, zoals mijn moeder en ik nu ook hebben, maar dit is leuk voor op de slaapkamer om toch ook daar een beetje kerst te hebben. De knoflookbal van vorige Foto Friday hangt er ook in, net zoals een paar chilipeper ballen die ook van Sinterklaas heb gehad.

1 jaar online op facebook
Time flies when you’re having fun! Het is sneller gegaan dan ik dacht en elke keer zie je weer meer bezoekers komen. Toch is het af en toe battelen met mijn agenda of energie, maar ik haal zoveel plezier uit het bloggen of het lezen wat Didi heeft geschreven dat ik nu al niet meer zonder kan! Voor volgend jaar heb ik al aardig wat ideeën om meer inhoud te kunnen geven aan het yoga gedeelte en health. Ook voor mijzelf is dit belangrijk om meer te doen.

Fietsketting kerstballen
Een DIY projectje wat ik op internet voorbij zag komen en aangezien mijn vriend een fietsfanaat is, wilde ik dit voor hem maken. Voor iemand die nooit een fietsketting van dichtbij heeft gezien, laatststaan er ooit mee heeft gewerkt is het toch best goed gelukt. Herken je het ster-motief er in? Als je dit ziet, is mijn missie gelukt. Volgens mij werd het ook zeer gewaardeerd, wat ook fijn is aangezien het best wat tijd koste. Ook heb ik nog lang door gelopen met secondelijm aan m’n vingers.

Tonijn pizza bij Le Garage
Move over Ristorante pizza of Rio Mare met de ingeblikte tonijn. Deze “pizza” op een bodem van filodeeg met verse tonijn was zo verrukkelijk, echt fantastisch. Voor de verjaardag van mijn moeder zijn we uiteten geweest bij Le Garage. Dit was een heerlijke ervaring, het eten en de wijn waren subliem. Allemaal kijken we terug op een mooie avond met goed eten. Echt een aanrader als je er nog nooit bent geweest. Ook complimenten voor het personeel om in zo’n moeilijke week toch een fijne sfeer te kunnen verzorgen, naast het lekkere eten. Als vooraf had ik de tonijn pizza, als voorgerecht de steak tartaar en last but not least: de crème brûlée.

Kortom twee weken die voornamelijk in het licht stonden van de voorbereidingen op de feestdagen, werken en studeren. Ik wens jullie zalige kerstdagen of een paar mooie vrije dagen met heerlijk eten, gezelligheid en gezondheid!