Foto Friday – Didi #november:2

yb-foto-fiday-november-2In mijn Foto Friday wil ik de foto’s verdelen in “geluksmomentjes” en “een beetje stom” omdat het echte leven nou eenmaal met ups en downs is 😉
Deze afgelopen twee weken van eten bij Dum Dum (stiekem met mes en vork i.p.v. stokjes) en “mama- Didi”

 

Chocolade letterGeluksmomentjes

Sinds ik mij kan herinneren krijgen we een chocolade letter van mijn oma (en vroeger als kind natuurlijk van de piet en sint die in Den Haag ook een pakje voor mij en mijn broer hadden achter gelaten) en dit jaar zat er ook weer een gift bij die heel goed van pas komt met een yoga-event waar ik heel graag heen wil (maar enorm prijzig voor mij is)

 

Oplader laptopGeluksmomentjes

Een perfect opgerold snoertje kan ik heel blij van worden. Maar het is zelfs zo erg dat ik het liefste ook die van anderen uit de knoop haal en oprol. Zo hadden we een keer pauze tijdens de opleiding doktersassistente en één van de meiden had het snoertje van de oortjes van haar telefoon zo in de knoop dat, toen ik dat zag ging ik het automatisch uit de knoop halen. Vervolgens noemde Naomi een van de andere klasgenoten mij vanaf toen “mama Didi” 😉

Nu ik mijn oplader van de laptop aan het inpakken was dacht ik daar ineens weer aan.

 

Dum Dum ZeedijkGeluksmomentjes

Vorige week vertoefde ik weer in Amsterdam, in het huis van mijn broer en zijn vriendin (die in New York waren). Op aanraden van mijn schoonzusje ging ik die week samen met een vriendin naar Dum Dum op de Zeedijk in Amsterdam. We waren behoorlijk vroeg en er waren nog geen andere klanten. Een klein beetje voelden wij ons gasten op het verkeerde feest;) wij zijn zoals we zelf zouden zeggen: “boerenpummels” en geen hipsters 😉 we werden supervriendelijk en enthousiast geholpen. Met veel keuze aan verschillende kleine voorgerechtjes (om samen te delen) en vier hoofdgerechten. We hadden echt heerlijk gegeten! En wat een kunstwerkjes op een bord, ode aan de chef. Aan niemand verder vertellen dat we met mes en vork aten 😉 vergeleken met de andere klanten die later binnen kwamen en met stokjes elke hap zorgvuldig naar binnen schoven.

 

Patisserie LinNick  – Geluksmomentjes

Oeh wat had ik mij hier al op verheugd. Toen ik in de zomer in Amsterdam was kocht ik de laatste dag hier gebakjes voor Joost, Luna en mijzelf voor als zij terug zouden zijn. Onverwacht konden ze niet terug vliegen door problemen met Air France. Tja, toen zat er maar één ding op; zelf opeten, en dat was geen straf;) Man, oh man wat is dit goddelijk lekker! Afgelopen week verwende ik mijzelf elke dag op een gebakje, macaron of bonbon en nam ook een doosje voor mijn ouders mee terug naar Hoorn.

Nieuwe cactusjes  – Geluksmomentjes

Het is echt de tijd van het jaar wanneer je meer binnen zit, kaarsjes aan, een goed boek of zoals ik de laptop erbij en lekker schrijven. Toen ik langs een plantenzaak liep op de Overtoom en ik even naar binnen ging om te kijken zag ik dat de eigenaresse een leuke schaal vol met allemaal verschillende potjes en cactussen had. Ik kon het echt niet laten om drie mini plantjes (cactus en vetplant) voor hun mee te nemen. En gelukkig is Luna er erg blij mee!

 

Auw 🙁  – Een beetje stom

Keiharde wind en regen, dwalend door de straten van de Jordaan. Door de harde wind was het toch handiger om te paraplu dicht te klappen en toen kwam een stukje huid er tussen. Pas even later merkte ik dat het echt begon te bloeden. Met een pleister van de Febo (en daarna een gevulde maag) kon ik weer met de tram naar oud Zuid.

 

Perfect rijpe mango! – Geluksmomentjes

Meer woorden heeft het eigenlijk niet nodig;)

 

Lovely potaio – Geluksmomentjes

Mijn vader vond deze aardappel in de vorm van een hartje en bewaarde hem speciaal voor mij en zei: “dit is misschien leuk voor op je blog!”

Thanks voor het lezen van Foto Friday, vind je het leuk? En wil je een like of reactie geven check Facebook.

X- Didi

Ps. Deze haalde het net niet:
Een beetje stom: thuis komen en zien dat je twee linker sokken aan hebt. Absolute yoga (omdat ik hier nog een keer extra aandacht aan wil geven in een ander blog) Reiki bij HOA om dezelfde reden, het verdient meer aandacht maar was zeker een geluksmomentje, Oeps een bakje vol met nootjes op de grond laten vallen (een beetje stom) lunchen met een vriendin (omdat er in deze post al genoeg eten staat) maar was wel super gezellig en lekker eten.