Foto’s van de maand: augustus 2016 #Annette

augustus

 

Een nieuwe maand, een ingewikkelde maand. Maar wel een maand met veel hoogte punten, welke ik graag met jullie deel!

 

Voor veel mensen was het de laatste maand van de zomervakantie, maar ik bereidde mij voor op Canada en deed veel leuke dingen van te voren. 4 augustus 2016, Harry Potter en Santa. Het nieuwe boek van Harry Potter was uit, althans ik weet niet of je het een nieuw Harry Potter boek kan noemen, omdat het niet alleen van J.K. Rowling is. Maar toch moest en zou ik het lezen en ik wilde het ook snel uitlezen. Maar Santa was het daar niet mee eens, toen ik even naar de badkamer liep vond ik haar zo op bed. Ze kijkt nog al gepikeerd (het was twee uur ‘s nachts en ze slaapt altijd in de slaapkamer bij mijn moeder of bij mij), want ze wilde slapen volgens mij. 5 augustus 2016, Tarte tartin. Geïnspireerd door de afleveringen van de Great Britisch Bake-off, had ik deze omgekeerde appeltaart gemaakt. Zeker weten niet clean and healthy, maar wel heel lekker. Het recept is vrij makkelijk en gaat sneller dan de Hollandse appeltaart. 6 augustus 2016, projectje voor dat ik vertrok: kastje wit schilderen. Ik dacht dat ik dit in een dag kon doen met krijtverf, maar ik was vergeten dat het een eikenhouten kastje was. Dit betekent dat er een soort van uitslag kwam door de witten verf heen, als of er thee over was gegooid. Dit koste mij dus twee dagen meer, een dag om een primer er overheen te doen en vervolgens nog een dag om het te corrigeren met een verflaag. Ik kan altijd genieten van het schilderen of opknappen van dingen, een kleine moeite (in dit geval iets meer) en je heb heel leuk resultaat. 7 augustus 2016, gin & tonic in Maastricht. Omdat ik dit jaar niet op vakantie was gegaan met mijn vriend, waren we weer een midweekje naar Maastricht. We sliepen in een het designhotel in een heerlijke kamer. Ik houd zo van het bourgondische leven wat we daar altijd leven/vieren. Echt als ik de loterij zou winnen zou ik naar die stad willen verhuizen. Maar tot dan blijf ik daar gewoon terug komen een aantal keer per jaar. 9 augustus 2016, grotten in de Sint Pietersberg. De mergelgrotten stonden al heel lang op mijn verlanglijstje, eigenlijk al sinds ik een kinderboekenreeks van Jacques Vriens had gelezen (de bende van de korenwolf). En eindelijk heb ik ze een keer gezien. Best bijzonder dat het allemaal mensenwerk is, en er waren dus ook diverse tekeningen/schilderijen te vinden daar. We hadden een rondleiding van iets meer dan een uur gedaan en waren met de boot heen gevaren. Terug zijn we gaan wandelen vanaf de Sint Pietersberg naar Maastricht. Als je ooit de mergelgrotten wil bezoeken, neem dan een vest mee (in de zomer), want het is behoorlijk fris daarbinnen. Hiervoor werd ik meerdere keren al gewaarschuwd, aangezien ik in een hemd/blouseje rondliep en mijn vest in mijn tas zat. De kaptein tikte me zelfs aan van hee: waarna ik al snel zei dat ik een vest bij me had. Hij moest lachen om het feit dat ik al wist wat hij wilde zeggen. En ik moet eerlijk bekennen dat ik het ook heel fris had in de grotten. 13 augustus 2016, het afscheidsfeestje. Als ik wist wat ik nu wist dan had ik het nooit zo gevierd. Maar dit was dus de taart van mijn afscheidsfeestje, ik moet zeggen dat ik best trots ben op het resultaat;). 24 augustus, Walmart experience. Ik was dus nog nooit in een Walmart geweest, maar dit was het resultaat na het inslaan van dingen voor mijn kamer op campus. Ik ga dus eerder weg naar huis, voor de volgers op instagram was dit al bekend. Het is vrij zuur dat ik moet gaan, maar ik heb wel al enorm veel geleerd en meegemaakt. Maar wat een shock de Walmart, er was zoveel. Ik kan er wel uren blijven. 25 augustus 2016, Osgoode Hall. Ik zit dus nog in een buitenwijk van Toronto, waar Osgoode Hall Law School nu zit gevestigd. Maar tijdens de introductieweek gingen we ook naar het oude Osgoode Hall, wat nu nog een rechtbank is. Maar jeetje wat mooi, ik houd toch echt wel meer van oude gebouwen in plaats van nieuw bouw. Deed me ook een beetje aan herrineren dat de rechtenfaculteit van UvA gaat verhuizen naar een nieuwe locatie, super zonde het zou eigenlijk niet mogen. (fun fact: daar waren kamervragen over gesteld in 2009). 31 augustus 2016, downtown. Ik ging naar downtown met een groepje. Ik vind het zo leuk dat in wereldsteden alles kan, dus historische gebouwen gemixt met een enorme wolkenkrabber er naast. Super mooi trouwens hoe het de lucht weerspiegelt, althans dat vonden wij. Ik vind het oprecht jammer dat ik terug moet, misschien komt hier nog een update over, maar voor nu weet ik dat nog niet.

Dit waren mijn foto’s voor deze maand!