Foto’s van de maand maart 2016 #Annette

maartMaart een bijzondere maand met leuke momenten wat betreft mijn persoonlijke ervaringen, maar toch ook met een zwart randje. In die maand was ik officieel begonnen met my personal body plan, ben zo benieuwd waar me dat toe gaat brengen! Maar ook Pasen, wat altijd voor mij de kerst van de lente is, zonder cadeautjes maar wel met lekker eten!

Er is natuurlijk ook de keerzijde, weer een aanslag in Europa, weer ISIS (nee sorry voor mij is het geen staat). Ik weet niet hoe jullie het beleefd hebben, maar mijn vriend en ik hebben aan een stuk door het nieuws gevolgd en elk nieuwtje en elke video was weer ingrijpend. Het meeste raakte mij het beeld bij Zaventem op het moment van de aanslag en dat je een klein kinderstemmetje hoorde roepen op zijn/haar moeder: Mama, Mama. Mijn hart brak op dat moment en toen besefte ik het pas echt: een aanslag, weer in Europa, weer een stapje dichterbij. We mogen echter niet vergeten dat in bijvoorbeeld Syrië het aan de orde van de dag is en dat ook Turkije meerdere malen met terreur te maken heeft gekregen. Echter in Europa raakt het je alleen nog meer omdat je er herinneringen hebt. Degene die mij beter kennen weten dat Parijs mijn favoriete stad is en mijn tweede thuis ongeveer. Op Zaventem heb ik meerdere malen mijn beste vriendin weggebracht of opgehaald (zij woont namelijk niet in Nederland), dus ook herinneringen. Ik wens iedereen die het mee heeft gemaakt of dierbare heeft verloren heel veel sterkte, en kleintje: ik hoop eigenlijk dat je nog zo jong was dat je het niet meeneemt in je latere leven en dat je natuurlijk niet je mama en/of papa bent verloren.

Eigenlijk vind ik het super oppervlakkig om nu over te gaan op mijn momenten van de maand, maar dit is toch waar deze post omgaat, dus vergeef het mij als het je stoort!

Toga
Het was weer zover, ik mocht weer een toga aan. Voor een minor/project hebben we vaak zittingen of zaken met elkaar en deze periode was ik rechter. Het gehele project is te complex om in een keer duidelijk uit te leggen. Maar er is een leuk youtubefilmpje van, deze beschrijft het beter dan ik dat zou kunnen doen. Het blijft bijzonder om een toga aan te trekken, dit is toch waar ik naar toe probeer te werken!

Moestuintjes
Als je blog vaker bezoekt ben je al eerder een foto van mijn moestuintjes tegen gekomen, dit is de kweekbak waarin ze eerst stonden en waar ik ze ook halverwege maart in heb gezet. Ik hoop van de zomer nog van mijn eigen groenten te kunnen genieten. Ook heb ik een avocadopit laten ontkiemen alleen het verder groeien gaat nog moeizaam. Mijn avokiddie (zn bijnaam aangezien ik al sinds november er mee bezig ben)  staat nu in de aarde alleen moet het plantje weer een beetje omhoog komen, tips zijn welkom!

Food
Sinds PBP let ik veel meer op wat ik eet, vaker groentes en weinig koolhydraten. Af en toe is het best lastig, sporten vind ik niet zo erg, maar het eten wel. Ik ben echt een bourgondiër. Degene die “Filemon staat strak” hebben gekeken, zijn beschrijvingen van wat hij miste qua eten herken ik zo erg! Maar deze geitenkaas salade vind ik echt heel lekker en langzamerhand merk ik dat ik steeds beter word in alternatieven bedenken. Sowieso is er een grote community om heen waar je ondersteunt wordt door mede PBP’ers. Het programma zit ook best goed in elkaar! Zo miste ik sushi heel erg, en toen op dat moment beschreef een jongen die ook een blog heeft een recept voor een “gezonde” versie van sushi.

Toch zie je ook een paasbavarois, mijn moeder en ik hadden bezoek op eerste paasdag en ik was zoals gewoonlijk de chef. Ik vind dat bij pasen een lekker toetje niet kan ontbreken. Het hele eten was eigenlijk PBP proof, behalve het toetje, maar hee voor een keer mag dat best! In de dagen daarvoor had ik er rekening mee gehouden en genoot daardoor intenser van mijn toetje;) Het was gemaakt met advocaat en witte chocolade. Ook had ik zelf chocolade-eieren gegoten, wat een rot klus was dat zeg, maar wel mooi en lekker!

Snapchat
Oke ik heb een probleem, namelijk mijn snapchat-obsessie, zie de panda face. Heerlijk om uit te testen hoe je er uit ziet als je een panda bent of als trucker (nee niet de mensen uit Twente, maar het beroep;)). Ik vind het leuk om daar een beetje mee te spelen en zie het als een leuke aanvulling bij Whatsapp.

Evenementen
Samen met een vriendinnetje c.q. studiebuddy was ik naar de DWDD University gegaan over terrorisme, dit was nog voor de aanslagen. Als we toen eens wisten wat ons te wachten stond. Beiden hebben wij een interesse naar deze uiting van criminaliteit en vonden het ook zeer interessant om er bij te zijn. Plus wat kan Beatrice de Graaf vertellen zeg! Ze is hoogleraar dacht ik aan de Universiteit van Utrecht en overwoog bijna om over te stappen van de UvA naar die universiteit. Van te voren leek ze best zenuwachtig maar zodra het “college” begon was ze helemaal in haar rol. Voor iedereen die het nog niet gezien heeft en eigenlijk wat meer er over wil weten, kijk het alstublieft terug! Het leert je zoveel meer dan wat we dagelijks op het nieuws krijgen te zien. Begrijpen zullen we en kunnen we nooit, maar de tendance en het ontstaan moeten we wel begrijpen en weten, vind ik althans.

Op goede vrijdag was ik samen met mijn moeder naar het Concertgebouw in Amsterdam, waar we de Matthäus-Passion bijwoonde. Het is niet een van mijn favoriete klassieke stukken, zeker niet omdat in de periode voor Pasen ik ongeveer elk weekend het thuis hoor, maar dit was een magnifieke uitvoering van de dirigent Pieter-Jan Leusink en zijn gevolg. Ook is het een andere belevenis om daar een concert mee te maken, het blijft altijd zeer indrukwekkend om daarbij te kunnen zijn.