Foto’s van de maand: mei #Annette

meiybHello May! Het was een drukke maand, waarbij ik vooral in het begin veel leuke dingen heb gedaan. Later die maand was het namelijk vooral tentamenstress bij mij! Ik ging een weekendje weg naar Maastricht met mijn vriend, leerde daar een nieuw gerecht maken, er was Bevrijdingsdag waarop Didi en ik ook nog naar de Life Changing Club gingen.

Maastricht
Ik was met mijn vriendje twee dagen naar Maastricht toe, onze favoriete stad om te zijn in Nederland qua vakantiegevoel. We sliepen in het Designhotel aan de stationstraat. Hier waren we al eens eerder geweest en dit beviel ons zo goed dat we besloten dit nogmaals te boeken. En weer was het helemaal top: een heerlijk bed, badkamer en geweldige service. Alles is daar zo mooi en goed geregeld. Het kost wel wat maar dan heb je ook wat, zo vergoedde we het naar ons zelf.

Het was eigenlijk een grote lange ruimte waar je eerst in het halletje komt, waarna de badkamer (heerlijk schoon)  zit en als laatste het bed met zitplekje. Jullie zien de ruimte in de foto als middelste in de rij van onder! Verder kwamen we leuke streetart tegen namelijk een zonneklok bij een verkeersbord en het klopte ook nog! Super knap gedaan. We moesten er eigenlijk ook nog een beetje om gniffelen dat ergens in niet druk bezocht gebied van Maastricht zoiets zat, vrij random bij een stoeprand in een woonwijkachtig gedeelte. Veel meer dan op het Vrijthof zitten en genieten van de zon hebben we niet gedaan. Natuurlijk wel de Dominicanen bezocht, dat is de boekhandel in een kerk. Dat blijft altijd een van de hotspots voor ons als we in Maastricht zijn, ik had daar ook het boekje Slaapyoga gekocht als een soort van aandenken. Maar ook de Sint Servaas, daar waren we nog nooit binnen geweest. Op het moment dat wij binnenkwamen was er een soort van kerkdienstles voor jonge kinderen, wat wel enorm schattig was. Degene die het deed werd licht wanhopig van hoe vaak ze een kruisje verkeerd sloegen, tot leedvermaak van alle bezoekers. Want je hoorde door de hele kerk heen het commentaar van diegene en de wanhoop klonk daar ongeveer uit. Maar dit uitte hij niet zo naar de kinderen verder en leerde hen ook met geduld nog meer dingen die bij een mis bijwonen horen. Toen de kleintjes gingen zingen moest ik wel even slikken, het klonk zo mooi in die ruimte. De akoestiek van de Servaas klonk echt subliem en dat in combinatie van het kleine kinderzang! Het deed me denken aan de stemmetjes tijdens een scene van Home Alone 1 (nee niet degene waar Kevin zelf bij moest zingen, maar toen hij naar huis moest rennen). De foto op de middelste rij van de kerk is dus dan ook de Sint Servaas, deze is gemaakt met het commentaar van mijn vrien: “Annette doe nu die telefoon weg, dat mag niet in een kerk”. Waar hij toch deels wel gelijk in heeft, maar hee alles voor de blog;).

Brasserie Flo Maastricht
Ik kan wel stellen dat ik een bourgondiër ben, daarom werk ik in een kookwinkel en strukkel ik weleens met wat te doen qua eten. Ik houd van vlees en drank en alles wat er nog bij komt kijken en vaak vind ik het ook gezellig! En ik moet zeggen sinds we bij Brasserie Flo zijn geweest heb ik een nieuw favoriet recept: namelijk de Steak Tartare. Eigenlijk vonden we het niet leuk om bij het huisrestaurant van het Designhotel te eten, maar de menukaart zag er goed uit en de sfeer van de brasserie was ook gezellig. Daarnaast waren de Iens-reviews ook zeer goed en dit haalde ons over om daar te gaan eten tijdens voor ons vijfjarig jublieum, een lustrum! We hadden een viergangen diner met heerlijke wijn erbij, die we hadden geselecteerd nadat ik een chardonnay had besteld, ik was namelijk gewend dat daar geen keuze bij was. Wrong Annette!, dit restaurant had zelfs daar keuze in. Als tussendoor had ik een aspergesoep en mijn vriendje had een Steak Tartare. Hij zat zo te smullen en te vertellen dat het echt goed was, dat ik er toch een hapje van wilde. Eerder bij een ander restaurant vond ik het namelijk totaal niet lekker. Maar deze keer, het was goddelijk. Toen we thuis kwamen, maakte ik het gelijk een week later voor mijzelf. Ik had het recept a lá Flo opgezocht op internet en zat daarna heerlijk te smikkelen in mijn woonkamer. Het recept heb ik later nog een keer gemaakt waar mijn vriendje ook van kon genieten. Dus dat is de foto van die “rauwe” hamburger/tartaar die je ziet als laatste van de middelste rij.

Bevrijdingsdag
Een dagje met Didi op stap! we gingen eerst naar het HQ van waar PBP allemaal gebeurt eigenlijk, namelijk de Life Changing Club en volgde daar een yogalesje. Ondanks mijn blessure in mijn enkel kon ik toch redelijk goed meekomen, ik had het erger verwacht. We hadden daar ook onze eerste echte fluff, ik had hetzelf ook weleens thuis gemaakt. Maar ik wilde weten of ik het goed had gemaakt. Maar laten we het zo zeggen: het is niet echt mijn ding. Het is te fluffy en te luchtig om lekker te zijn. Wel handig is dat je gelijk vol zit, na een paar happen. Maar nee deze sla ik de volgende keer over. Daarna gingen we naar het Amsterdams Verbond, waar we o.a. Valerio hebben zien draaien. We hebben nog geschilderd daarzo, natuurlijk ook een yogamatje, want zo hoort het. We moesten origineel zijn van de begeleider en dat waren we volgens hem;).

Het was een heerlijke dag met fantastisch weer, goed gezelschap, lekker eten en goede muziek! Thanks nog Didi voor de uitnodiging, ik vond het echt tof!!!

Takkie
Ik heb iets met Jip en Janneke van Annie M.G. Misschien omdat het een soort van bijnaam van mij is, takkie. Door mijn eigen schuld overigens, maar als ik iets zie bij de HEMA met Takkie er op moet ik het eigenlijk gelijk kopen. Dus nu loop ik met een Takkiecover om mijn iPhone heen. Het levert weleens leuke reacties op, zoals laatst dat ik een foto maakte van een sheet tijdens een college. Waarna de docent in de lach schoot en midden in haar verhaal een reactie gaf op mijn hoesje. Zo zie je maar je bent nooit te oud voor Jip en Janneke!!

Het was een leuke maand, maar het eind was vooral heel stress vol, het was mijn een na laatste tentamenperiode voor dat dit collegejaar is afgelopen. Het einde komt inzicht en Canada komt dichterbij. Hopelijk heb ik voor juni een gelijkmatigere verdeling qua foto’s!