Foto’s van de maand: oktober 2016 #Annette

fotookt herfst wat heb je te koop, de herfst heeft echt zijn intreden gedaan als dit deuntje in je hoofd blijft. Dit is de laatste versie van ons leven in fotos waarschijnlijk want de yogabuddies spelen met het idee om Photo Friday te introduceren.

Maar voor nu deel ik nog de fotos van de maand oktober;). Het was een maand van veel studeren, inhalen, deadlines en een tentamen, maar ook hele vette feestjes stonden op het programma.

De fotoselectie was niet ruim deze maand, vooral veel fotos van mijn hond (goh zou ik haar gemist hebben…) en mijn computer. Daarnaast ook beschamend veel selfies. Toch was er naar mijn gevoel weinig te delen deze maan, maar als je dan door je telefoon gaat kom je toch weer leuke dingen tegen.

Daarom zijn deze posts altijd een van mijn favoriete, het is een soort van trip down memory lane van de afgelopen maand. Kijken jullie mee?

 

6 oktober, hond in de stoel vinden.
Het is studeren is echter serieus gaande als je na een tijdje opkijkt en dan je hond achter je aantreft in deze positie. Een echte yin en yang in een ruimte. Ik hard aan het werk, zij chillend in de stoel achter me. Ondanks dat mijn studeerkamer vol staat en eigenlijk die stoel haast niet meer past in de ruimte, kan ik het vanwege deze reden simpelweg niet verplaatsen naar een andere ruimte in het huis. Naast haar staat de papiermand en elke keer probeer ik er een prop in te gooien (als dat nodig was) en dan probeerde mijn hond het te vangen als ze wakker was. Dit soort spelletjes en gezelschap zijn de leuke en gezellige kanten van het hebben van een huisdier!

8 oktober, the big smile with red lips and nails
Het was acht oktober oftewel Alkmaars Ontzet! Een feest vanwege de geschiedenis van Alkmaar tegen de Spanjaarden en die wij gewonnen hadden, eeuwen geleden maar toch;).

De kleuren van Alkmaar zijn rood en wit, voor die gelegenheid ging ik maar naar de feesttent met rode nagels en rode lippenstift. Overdag is er altijd een optocht en de hele dag zijn er eigenlijk leuke dingen te doen in de stad. Zoals dat je gratis naar het stedelijk museum kan, langs het kanaal zijn er demonstraties van de marine en de brandweer, optredens en nog een aantal dingen. Het leuke was dat het sinds jaren weer een keer op een zaterdag was en nu konden we het ook goed vieren in de stad savonds omdat we met een groepje konden. Doordeweeks is dat toch lastiger. Enkel ging de volgende dag alweer vroeg de wekker, omdat Max Verstappen reedt. De mannen kijken dat altijd en we bleven bij vrienden slapen, dus die gingen het kijken en ik draaide me nog een keer om, nagenietend van een mooie dag.

14 oktober, an apple a day…
Deze appel lag op tafel en mijn hond wilde het perse hebben om vervolgens het voor haar neer te leggen en rondjes er om heen te springen. Het was echt een moment waar ik keihard om heb moeten lachen, vandaar dat ik het met jullie wou delen: het is zo’n potsierlijk gezicht.

17 oktober, de olifant en ik.
Samen met mijn moeder was ik even naar Ikea gegaan om ideeën op te doen voor bepaalde dingen. Elke keer passeren we de knuffel afdeling van de Ikea en dan beland er steeds een knuffel in ons mandje. Edit: schreef ik nou echt één knuffel, zeg maar gerust een aantal knuffels. Dit keer namen we dus echt maar één knuffel mee, een huge olifant. De “inner Freek Vonk” in mij vond dat super leuk, Santa krijgt namelijk vaak knuffels met een exotisch tintje. Zoals olifanten (ja dit is haar tweede olifant, alleen deze is groter), een giraffe, panda’s en zo kan het rijtje nog wel even doorgaan. Echt overal dieren in onze woonkamer door haar verzameling.We hadden ontdekt dat de knuffels van Ikea het sterkst zijn, dus vandaar dat we ze daar altijd meenemen. Natuurlijk moest ik deze olifant ook delen met mijn vrienden, vandaar de selfie. Verder viel de schade erg mee bij Ikea, we hadden gekeken naar keukens en naar spullen voor mijn slaapkamer. Het was alleen kneiterdruk door de herfstvakantie en volgens mij was Smalland ook al helemaal vol, want er waren super veel kids in de winkel. Niet dat ik dat een probleem vind, maar wel wanneer ze het rondjes om je heen rennen, veel krijsen (niet huilen, maar krijsen) en je moeders ziet weglopen bij hun huilende kinderen. Het toppunt was toen ze met hun vingertjes in het softijsapparaat zaten om het ijs er uit te pulken. Toch was het even een leuke break tijdens de dag,

23 oktober, Amsterdam Music Festival in de arena.
Toen ik terug kwam uit Canada, had ik kaartjes besteld voor het AMF. Hier kon ik dan eindelijk heen en toch nog iets leuks ondanks ik terug was. Armin van Buuren, Steven Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike, Afro Jack en Nicky Romero hebben we gezien die avond. Het was echt super vet en zeker een aanrader. Ook als je niet van dancemusic houdt, want alleen al de hele ambiance en sfeer was geweldig. Wel moet je lang op je benen kunnen staan, want het springen en dansen wat toch gaat gebeuren, kan soms lang duren voor mensen. Er waren mensen van all over the world en iedereen had een vlag mee waar zij vandaan kwamen. Volgend jaar ga ik zeker weten weer heen!

30 oktober, kweeperen jam maken.
De potjes jam die jullie zien is gemaakt van kweeperen. Deze had ik gemaakt van kweeperen die ik van mijn collega had gehad. Het heeft een heerlijke zoete honing nasmaak, een echte aanrader als je deze eens ziet staan in de winkel. In Frankrijk kwam ik vaker de potjes tegen, maar ik wist nooit wat het was. Tot dat mijn moeder zei: huh weet ken je dat niet, dat is van kweeperen. Zij had een half jaar geleden ook gelei en een marmelade gekocht bij een Frans klooster. Dit recept komt waarschijnlijk op de site!

31 oktober, de essentiële dingen die ik nodig heb als ik ziek ben
Zoals jullie hadden gelezen waren dit de dingen die ik gebruik als ik ziek ben. Het boek Breakfast at Tiffany’s had ik gekocht nadat ik de film al zo vaak had gezien dat ik het letterlijk mee kan praten. Deze had ik al voor dat de film of foto’s uit de film zo hip werden.

Het boek is toch anders en zorgde voor een fijne afleiding en was prettig om te lezen ondanks het in het Engels was. Daarnaast zien jullie de microplane rasp, een echte aanrader voor elke kookfanaat. Het blijft heerlijke scherp, waardoor het prettig in gebruik is. Zeker als je ziek ben is snel werken wel prettig en zeker bij mij. Ik wil dan niet te lang in de keuken staan dus het “gereedschap” moet scherp zijn.

Dit waren mijn foto’s van deze maand. Wellicht dat vanaf volgende week de nieuwe formule wordt geïntroduceerd maar dit merken jullie snel genoeg! Geniet van de nieuwe maand (de feestdagen komen steeds dichter bij)!!