Foto’s van de maand: september 2016 #Annette

septemberOktober… winter is (almost) coming. De pepernoten liggen al weer een tijdje in de winkel en sinds deze week heb ik het echt weer een beetje fris als ik buiten loop. Maar de tijd vlieg, nee sterker nog de tijd glipt door mijn vingers. Ik krijg er maar geen vat op, hoe hard ik ook mijn best doe om er controle op te krijgen. Als ik een week voor me heb, is het plotseling 2 dagen voor die ene deadline of leuk feestje. Maar goed nu het al oktober is, is het ook weer tijd voor de foto’s van de maand september. Met gemengde gevoelens deel ik dan ook deze collage met jullie, want jullie begrijpen wel: liever zat ik daar nog. Wel moet ik eerlijk bekennen: de minor bevalt goed en het leven bevalt mij ook wel weer hier. Soms steekt het nog wel hoor, maar ach c’est la vie. Ik heb wel voor hetere vuren gestaan.

September was een maand met een wisselend landschap voor mij;). Van Nederland, Canada, Frankrijk en weer terug naar Nederland.

4 september, Buffer’s park.
De foto met het paradijselijk uitzicht.
Een van de exchange studenten kwam met het idee om naar Scarborough Bluffs te gaan. Jeetje wat had ik een moeite om dat fatsoenlijk uit te kunnen bespreken, maar dat terzijde. Toen ik die naam hoorde was ik niet gelijk heel enthousiast, tot ik het googelde… Pas daarna realiseerde ik mij dat het een uitzicht was wat ik al meerdere keren op instagram voorbij heb zien komen. Oftewel ik werd reuze enthousiast!
Na een rit van ongeveer 2 en halve uur (en redelijk vroeg opstaan) met de bus, metro en weer de bus kwamen we in een klein dorpje. Met een wandeling langs dit geweldig uitzicht en daarna in een soort van wijngaard op een heuvel en langs een weg kwamen we bij het strand wat te zien is op de foto. Je snapt hopelijk wel dat het hele selfiegedoe toen even de revue passeerde;) Het weer was heerlijk, het voelde meer als een dagje aan het strand in een ver warm land. Ik had in Canada kou en iets frisser weer verwacht dan hier in Nederland. Maar niets was minder waar, het was zo dertig graden die dag en door een paar uurtjes te liggen in de zon was ik al immens verbrand. Het uitzicht boven was geweldig. Echt een aanrader als je ooit in Toronto bent!

5 september, Labor Day
De foto met de zeilboot.
In Noord-Amerika wordt de dag van de arbeid uitgebreid gevierd. Er was een airshow tijdens de Canadian National Exibition. We stonden op een pier in de haven waar we dit fenomenaal uitzicht hadden op het water. Dit hartje boven de zeilboot vond ik wel treffend voor die dag. Ook waren we langs een soort van bio-hippie-food markt gegaan met diverse etenstentjes en creatieve dingen. Ik vond dat wel leuk om te zien te midden van zon grote stad in een klein parkje op een heerlijke zomerse dag.

Daarna gingen we naar Distillery district waar ik de verroeste truck zag. Best treffend voor die plek, oud maar toch cool. Wat eens een drankbrouwerij gebied was, is nu een hippe plek om drankjes te drinken. Ook zaten er wat art galerieën en winkels met leuke spullen.

8 september, Ripleys aquarium
De foto met het rare object;).
Ik had er al veel over gehoord, het Ripleys aquarium. En eigenlijk ben ik ook gek op aquariums, het is altijd indrukkend om maar een glimp te zien van de onderwaterwereld. Het valt toch niet te bevatten als je af en toe op het nieuws of discovery hoort hoe diep de zee is. Maar terug naar Ripleys: het geniale was dat je op een loopband kon staan, welke heel traag ging. Serieus als er een schildpad op de grond naast je liep, haalde die je zelfs in. Enfin ik stond op de loopband of staband tussen allerlei andere toeristen de schattige visjes en haaien te aanschouwen. Dit was door een soort van buis heen, dus boven en naast je waren de vissen. Ik had het niet door maar opeens voelde ik dat er iets boven me was. Ik keek recht in het “gezicht” van deze haai, eerst schrok ik daardoor heel erg (want je verwacht het niet) maar daarna werd ik er door gefascineerd. Overigens was ik die dag alleen naar het ripleys gegaan, soms vond ik het ook fijn om dingen alleen te doen zodat je de tijd kan nemen die je wilt, maar ook heb je dan leuke interacties met andere mensen.

11 september, 9/11 Niagara Falls.
De dag begon met het nieuws dat Hilary Clinton niet goed was geworden tijdens de memorial. Omdat we zo dicht bij de grens van Amerika zaten voelde ik een soort van betrokkenheid. Sowieso volg ik de verkiezingen van Amerika op de voet, veelste bang dat er weer een soort van Brexit komt. ( je denkt dat het niet gaat gebeuren).

Ik was al vroeg wakker ondanks dat de avond daarvoor vrij laat of vroeg , het is maar hoe je het ziet, was geworden. Een andere exchange student had een koffie voor me gehaald bij Starbucks, blijer kan je mij niet maken op zo’n moment. We vertrokken redelijk op tijd naar een tentje waar we ontbeten, ik had een pancake en een soort van wentelteefje met verschrikkelijke koffie. Daarna vertrokken we dan naar de Niagara Falls, eindelijk! Toen we er aankwamen was ik een beetje overrompeld. Aan de ene kant vond ik het van een afstandje klein (dit kwam omdat ik eerst niet door had dat er meerdere punten waren) en daarna vond ik het bizar mooi. Het leek wel of de Canadian Falls een soort van wolkenmaker was. Al dat natuurgeweld, dus het geluid en geplons van het water, bizar mooi om te zien. Natuurlijk hadden we ook met z’n alle een boottocht gemaakt en waren dus er langs gevaren. Het is het mooiste wat ik gezien heb qua natuurbezienswaardigheid!

20 september, granola challenge.
Ik kwam deze twee potten tegen in een winkeltje in Amsterdam op een dag dat ik besloten had om de granola challenge te gaan schrijven. Het kwam eigenlijk heel goed uit! Het was bij een heel leuk winkeltje op de Nieuwendijk in Amsterdam, ik wou een link er bijvoegen maar ik ben de naam vergeten van de winkel. Deze houden jullie dus nog te goed;).

25 september, Alkmaarse lucht.
Foto met de gekleurde lucht.
Toch blijft Nederland ook mooi hoor, zeker toen ik dit plaatje van de lucht zag vanuit mijn kamer. Instant werd ik weer verliefd op de view vanuit mijn kamer. Ik mag mijzelf gelukkig prijzen met de kamer die ik thuis heb. Het bezorgt mij altijd een moment van bezinning en “al: mijn problemen relativeer ik dan op zo’n moment.

29 september, Universiteit drukte
De foto met de kop koffie.
De drukte van school is helaas ook weer gaande. Sinds ik terug ben moet ik de gemiste lesstof in halen dus vandaar dat ik af en toe ook schuif met blogposts. Zoals jullie zien is het ook al weer totaal chaos;).