Geen Troep? – Fan van Jelmer de Boer

Ik ben stiekem een beetje fan van Jelmer de Boer. De titel van zijn boek: “Eet taart, krijg een sixpack” zijn hashtag #nocardio zijn woorden die mij als muziek in de oren klinken. En in negen van de tien youtube video’s die hij maakt slaat hij een blikje cola achterover, Een man naar mijn hart. Ik heb zelfs een crush voor hem.

Maar don’t worry Jenny (van Healthyfans en vriendin van) het is een crush voor de blogs die hij schrijft. Voor zijn website en voor Personal Body Plan. De rake woorden, voorzien van een sausje met humor.

Laf als ik was durfde ik niet te zeggen, die van: “Suikervrij eten is voor debielen”.

Zo was ik laatst op een verjaardag, waar de jarige een suikervrije taart gebakken had en er werden geen koolzuurhoudende frisdranken geschonken. Ook hadden wij vrouwen het weer eens over eten en diëten. En toen er werd besproken dat je toch beter niet de filet van de Appie kunt nemen omdat daar toegevoegde suiker in zit, zei ik: “ik ben een Jelmer de Boer-aanhanger” Met grote ogen werd ik aangekeken, “En wie is dat?” zei één van hen. Laf als ik was durfde ik niet hardop in dat gezelschap te zeggen die van “Suikervrij eten is voor debielen”. Maar een andere vriendin die wel wist wat ik bedoelde keek mij met een knipoog aan. Tuurlijk teveel suiker is nooit goed, net als alles waar te voor staat. “Behalve tevreden” zou mijn opa dan zeggen.

Naast de borstvoedingsmaffia, besefte ik mij ineens dat er misschien ook wel, eetsuikervrij- maffia’s zijn, net als eetgeendieren-maffia’s. En zoals altijd als er één vinger naar een ander wijst, wijzer er vier naar jezelf. Ik behoor tot de stapopdeyogamat-maffia. Ik beken dat ik mij moet inhouden om niet iedereen ervan te overtuigen dat Yoga echt helemaal awesome/amazing/super toll is. En niet figuurlijk met een voet tussen de deur moet ga staan om toch nog even te vertellen dat Yoga echt voor iedereen is, je niet lenig of flexibel hoeft te zijn, of: een meisje, slank of de meest fancy yogapants hoeft te hebben.

Goed ik dwaal af, terug naar Jelmer de Boer. Hij schreef gister dit stuk voor Personal Body Plan, en dat zette mij aan het denken. Zijn instagram naam : GEEN TROEP past hij op alles toe in zijn leven. Ik citeer: Mijn Instagramnaam is @geentroep en dat slaat op het verwijderen van al het overbodige. Dat is dus alles wat me niet dichter bij m’n doelen brengt. Spullen, relaties, activiteiten, gedachtes en op de laatste plaats: eten. Troep zorgt voor onrust en afleiding. Troep is extra afstofwerk. Aldus Jelmer de Boer.

En daar kan ik op zijn zachts gezegd nog wel een voorbeeld aan nemen!

Dus project voor de komende weken:

  • Spullen: geen troep in huis (en mijn schuur, én in mijn ouderlijk huis)
  • Relaties: welke relaties/vriendschappen geven mij een goed gevoel of krijg ik energie van, of brengen mij dichter bij mij doelen? Daar wil ik meer tijd in steken, in de anderen minder, dat is logisch;)
  • Activiteiten: Nog meer Yoga, yes baby! Minder tv kijken en online zijn op social media
  • Gedachtes: Holy Moly dat gaat lastig worden. Ik heb heel veel “troep” gedachtes, maar sinds ik deze techniek toepas skip ik er al één.
  • Eten: Als ik maar niet over 3 weken #cleaneating #suikervrij #anti-e-nummers gebruik vind ik het veder best.

Ik ga er voor!