Me-time in een urban jungle

 

Afgelopen week keek naar mijn planning van yoga, naast die paar online lessen die ik volg om te stretchen en even mij focus terug te krijgen, is er niks van gekomen om in real life lessen te volgen. Een gevoel van gemis en hunkering om weer een keer echt in die mat te kruipen kwam naar boven. Afgelopen periode was een chaos van afspraken, verplichtingen, de blog en nog veel meer. Gelukkig had ik ook veel leuke momenten tussendoor waar ik echt van oplaadde. Zoals my Personal Pody Plan en de momenten als het huis leeg is, ik mijn mat weer opzoek. In mijn hoofd noem ik mijn agenda altijd de urban jungle, het stadse leven, studeren en weet ik nog wat meer zorgen voor een beperkt aantal momenten van me-time. Ik voer dan vaak yoga-oefeningen uit, vandaag deel ik dus met jullie degene waar ik me het meest ontspannen bij voel en die mij weer op m’n gemak laten voelen.

 

Childspose.

Childpose is een houding die een leek of pro kan doen. Het is een van de basishoudingen in de yogawereld. In feite lig je op je knieen gevouwen en met je armen of vooruit gestrekt of naast je lichaam. Ik heb de mijne vaak naar voren liggen.

In deze houding raak ik het meest in mijzelf aangezien ik dan mijn blik tegen de mat heb gericht. Hierdoor kan ik dus niet “stiekem” om me heen kijken en wordt op die manier gedwongen om me tot mijzelf te beperken. Een heerlijk gevoel;)

Tijdens Vinyasa lessen werd altijd gezegd dat zodra je het niet meer aan kon dat je dan terug mocht komen in childspose. Dat deed ik natuurlijk niet, he eigen grenzen altijd verleggen;), maar diep van binnen voelde ik een schreeuw die riep: CHILDSPOSE NU! Als de juf dan die houding aangaf, zakte ik dankbaar in mijn matje! Wellicht dat daarom mijn liefde voor deze houding zo groot is.

Sleeping swan

Een ander is de sleeping swan, daarbij vind ik de strekking in het heupgebied een fijn gevoel. Maar ook dat de blik weer op de mat gericht is zorgt voor ultieme rust naar mijn idee. Het is dus een iets actievere houding in de zin van dat je meer strekking voelt in je spieren, maar je kan er ook heerlijk in ontspannen.

In deze houding lig je over een been heen die op een bepaalde manier gebogen is, zoals een zwaan zich opvouwt om zijn lijf heen. Natuurlijk zie ik er nooit zo sereen uit als een echte slapende zwaan, maar he dat laten we even buiten beschouwing. Op internet staan veel voorbeelden van hoe deze houding moet worden uitgevoerd, echter wil ik met deze foto aantonen welke rust ik ervaar met de houding. Deze foto geeft dat voor mij weer.

 

Yoga with Adriene

Een filmpje vind ik echt top als je wil ontspannen, maar gebruik het wel echt aan de eind van je dag! Ik word er persoonlijk nog al rozig van, dus wellicht dat dit ook zou bij jou werkt. Het is haar bedtime yoga filmpje. Het is echter een heerlijk filmpje waar je ook totaal rustig van wordt en tijd heb om tot jezelf te komen. In andere ontspanningsfilmpjes van haar heb ik dat minder.

 

Dit zijn dus mijn hulpmiddelen als ik even verdrink in de urban jungle en mijzelf ook weer moet opladen. Deze oefeningen zijn mijn favoriete en het filmpje van Adriene ook en geven mij weer een boost zodat ik er weer tegen aan kan.  Ik hoop dat jullie het herkennen of er wat aan hebben! Als jullie nog meer onderwerpen willen weten of oefeningen, laat het ons dan weten dan kunnen we daar wellicht over schrijven!