Mijn allereerste Reiki ervaring, bij House Of Awareness

Al enige tijd volg ik House Of Awareness op Facebook. HOA is een online coaching community, opgericht door Willemijn en Jane uit Amsterdam. De laatste tijd zag ik wel eens een event van HOA voorbij komen: Pop-up Reiki healing. Het trok mijn aandacht en ik was meteen nieuwsgierig.

Een weekje logeren in Amsterdam
Mijn broer en zijn vriendin waren een weekje naar New York, en ik mocht weer in hun huis. Net zoals afgelopen zomer toen zij naar Frankrijk waren. Het was mij toen zo goed bevallen toen dat ik er nu weer helemaal naar uitkeek.

 

Bij hun aan de keukentafel checkte ik op mijn laptop Facebook, ik zag een melding van het Reiki event staan dat het al helemaal vol was, en je alleen nog op de reservelijst kon staan. ‘Balen!’ dacht ik. Zoals wel vaker bij verschillende events zet ik mijzelf op “geïnteresseerd” en als het bijna zover is ga ik nadenken of ik er echt heen wil gaan (en bijvoorbeeld een kaartje wil kopen). Ik was benieuwd wie er wel allemaal een plekje hadden en toen zag tot mijn verbazing ook mijn eigen naam er tussen staan. ‘Jeej!’, hoe leuk is dat. En ik kwam er ook nog eens achter dat de locatie op de Overtoom is, waar ook Absolute Yoga zit, dus wist ik waar ik ongeveer moest zijn.

Terwijl ik die woensdagavond vanuit mijn oppashuis naar de Overtoom liep dacht ik aan de korte video’s die op de site staan van HOA. Hierin zie je dat de verschillende coaches die er zijn zichzelf voorstellen. Ik herkende mezelf het meest in Jane, en ik hoopte zomaar dat zij mij de healing zou geven, omdat het al vertrouwd voelde zonder dat ik haar al ken.

Zelfs als een “verlegen dorpsmeisje” voelde ik mij bij de kennismaking met Willemijn en Mila  meteen op mijn gemak.
Ik kwam rond kwart over zeven aan bij het “Bounce center” op de Overtoom naast de Vondelgym. Een beetje verlegen liep ik (als dorpsmeisje, want zo voel ik mij vaak nog steeds, zeker op “hipster plekken” in Amsterdam). Een hippe tent met beneden aan de linkerkant een koffiebar, met krukken voor het raam, een kapsalon en een zitje waar een paar mensen zaten. “Je komt vast voor de Reiki?” begroet een vrolijk opgewekte Willemijn mij (ik herken haar van de foto’s en haar voorstelvideo van de website) en stel me aan haar voor. “ik heb je nog niet eerder gezien of wel? Vraagt zij mij. En dan komt ook de andere deelneemster binnen die ook op dezelfde tijd staat en zij en Willemijn geven elkaar een knuffel. Dan komt Mila via de trap naar beneden. Als we elkaar een hand geven zegt ze ‘Didi, je naam komt me bekend voor’. ‘Misschien komt het omdat ik wel eens wat like van op de Facebookpagina van HOA?’ vertel ik haar. ‘Ja, wat leuk dat zal het zijn’. Ik vertel dat ik blij ben met mijn plek, juist omdat ik het niet had verwacht en deze week in Amsterdam ben. ‘Dan moet het juist zo zijn’ zegt Willemijn, en zij vertelt dat tot nu toe alle mensen die op “geïnteresseerd” hebben gestaan (bij het Facebook event) en zij wel op de lijst zet voor de Reiki healing daar altijd heel blij mee zijn geweest. Samen met Mila kletsen de andere deelneemster voor de Reiki en ik over reizen, de vrijheid ervaren en hun leven in Amsterdam.

Dan is het zover, met de grote trap naar boven, waar een tafel staat met twee bankjes, we nemen tegenover elkaar plaats, eigenlijk zou er nog iemand komen maar zij is wat verlaat. Op tafel ligt aan de zijkant een kleedje met edelstenen, wierook als ik het mij goed herinner en een telefoon voor de muziek. Jane gaat bij de andere deelneemster staan en ik dacht meteen laat ik mij ook nog maar voorstellen en schiet al met mijn hand naar voren nog voordat ze een hand kan geven aan de andere deelneemster. Meteen denk ik ‘oh, stom zeg dat ik dat doe, dat is ook niet netjes van mij’.

Er schiet een soort bliksemschokje door mij heen, een gloed van rust en mijn hoofd wordt klam.

De Reiki healing
Mila komt bij mij staan, en dan gaat het beginnen. Ik sluit mijn ogen als Mila haar handen op de bovenkant van mijn hoofd legt. Ik merk dat ik erg druk in mijn hoofd ben, vele gedachten schieten er doorheen. Zoals ‘Oh jee wat denken ze nu wel niet van mij?’ Had ik moeten vertellen dat ik samen met Annette een yoga (lifestyle)blog heb? Maar misschien lukt het niet om hier iets over te schrijven dus dan is het toch beter dat ik er niks over heb gezegd. Wanneer had ik eigenlijk mijn haar gewassen, het is toch wel schoon genoeg? Bij de achtergrondmuziek is ook een soort waterval te horen, en denk ik: ‘als ik straks maar niet ineens heel nodig naar de wc moet’.

“Pling” het geluid van een klankschaal. Mila plaatst haar ene hand op mijn voorhoofd en haar andere hand met de vlakke kant bij mijn nek. Er schiet een soort bliksemschokje door mij heen, een gloed van rust en mijn hoofd wordt klam. Ik hoor mezelf in mij hoofd zeggen, “ik ben hier en het is goed”.

Bij de volgende “pling” van de klankschaal verplaatst Mila weer haar handen, als een soort kommetje gok ik, aan de voorkant van mijn hals en aan de achterkant van mijn nek. Hoewel het een hele zachte aanraking is, is het een intense ervaring. De lippen van mijn mond willen los van elkaar om mijn mond te openen, maar ik heb het gevoel dat dat er raar uit ziet en probeer mijn mond dicht te houden.

Vervolgens plaatst ze haar hand op mijn hart/borst en aan de andere kant op mijn rug. Ik bedenk dat ze waarschijnlijk de zeven hart chakra’s afgaan. Elke ademhaling voel ik heel bewust en ervaar en een kalmte over mij heen.

Soms gaan er nog onrustige gedachten door mij heen, zoals wanneer ze één van haar handen op mijn buik plaatst denk ik meteen “oh shit nu voelt ze dat ik een buikje heb, ik moet echt weer eens naar de sportschool.” Gelukkig lukt het mij ook om die gedachten weer los te laten.

Als ze haar hand op mijn onderbuik legt en de andere hand bij mijn lage rug schiet er ineens door mijn hoofd wat ik het allerliefste wil in mijn leven. Iets wat ik diep van binnen wel weet maar er nu extra bewust van ben.

De laatste klankschaal gaat, en Mila laat zachtjes haar handen los en laat weten dat we klaar zijn. Ik open weer zachtjes mijn ogen. Ze kijkt me aan en zegt; ‘in het begin was je waarschijnlijk heel druk met gedachten maar je werd steeds rustiger’. Ik vertel haar dat ik bij het tweede punt echt een schokje door mijn lichaam voelde en daarna die rust ervoer. We krijgen een glaasje water en het advies de we veel moeten drinken en waarschijnlijk heerlijk zullen slapen.

Delen van onze ervaring
Buiten kletsen de andere Reiki deelneemster en ik nog even na hoe we het allebei ervaren hebben en dan komt ook Willemijn, als ze klaar is, nog even bij ons staan. Zo energiek en vol enthousiasme luistert ze naar ons en vertelt dat ze zichzelf vanmorgen ook een sessie heeft gegeven. Vandaar dat ze er zo stralend uitziet. Willemijn geeft de andere deelneemster een kus op de wang (zij kennen elkaar al) en geeft er dan ook één aan mij. Het is alsof we elkaar al kennen 😉 maar ik besef ook steeds vaker dat ik mij zo fijn voel bij de mensen om mij heen die op dezelfde golflengte zitten.

Dankbaar
Ik ben dankbaar voor deze mooie ervaring, en de lieve nieuwe mensen die ik heb leren kennen.