Namastays Retreats – interview met Barbara

Echt even helemaal offline, hoe vaak heb jij je dat al voorgenomen? Ikzelf al waarschijnlijk 101 keer. Toen ik deze retreat voorbij zag komen dacht ik meteen: ‘wauw wat geweldig’. Je telefoon in de kluis en alleen maar genieten van yoga, wandelingen, massages, de rust, lekker eten en fijn gezelschap. Daar wilde ik meer over weten dus vroeg ik Barbara (één van de drie organisatoren de hemd van het lijf). 

 

 

Je bent één van de drie organisatoren, kun je ons iets meer vertellen over jezelf en Laura en Debbie?
Mijn naam is Barbara. Samen met Laura en Debbie hebben wij NamaStays opgericht. Alledrie zijn wij massagetherapeut en hebben ieder onze eigen praktijk en zijn wij yogadocent. We geven dezelfde vorm van massage, namelijk de Thaise yogamassage  maar allemaal een andere vorm van yoga. Debbie geeft Hatha en vinyasa, Laura geeft Ashtanga, Power, Easyflow en Yin yoga.  En ik geef yin yoga.
In onze praktijken richten wij ons voornamelijk op het verhelpen en verminderen van klachten. Fysieke klachten maar ook burn out en stress gerelateerde klachten. Cliënten komen ook ter preventie en ontspanning. Yogalessen geven doen wij ook allemaal op onze eigen manier. In een yogaschool, één op één, in een crossfit box, outdoor, tijdens workshops, noem maar op.
Wat maakt jullie retreat uniek?
Wat ons retreat uniek maakt is dat je echt even helemaal afgesloten bent van de buitenwereld en alle social media. Dat is waar het om draait bij de Digital Detox. Er is geen tv, de telefoons, iPads en laptops gaan in een envelop en in de kluis. We zijn te bereiken op een noodnummer dus daar hoeven de gasten zich geen zorgen over te maken. Maar echt even los van al dit soort prikkels. We bieden een all inclusive concept. Alles wat wij bieden zit in het tarief. De yogalessen, massages, saunagebruik, heerlijk eten en de prachtige locatie noem maar op.
Digitale detox, is dat iets waar je zelf ook aan toe bent? 
Haha ja, ik denk dat ik tijdens het retreat merk hoe vaak ik eigenlijk op mijn telefoon kijk. Zowel privé als zakelijk zou ik niet meer zonder kunnen maar even “verplicht” zonder lijkt mij heerlijk rustig.
Hoe is het idee ontstaan om met z’n drieën dit event te organiseren?
Het idee om retreats te gaan organiseren is al ontstaan op de opleiding voor massagetherapeut bij Thai Dee waar wij 3 jaar bij elkaar in de groep hebben gezeten. Dus iets waar we al even van droomden en nu gaan we dit echt doen. Alledrie even gepassioneerd voor ons vak, goed op elkaar ingespeeld, een heel fijn team! Wij zijn dan ook heel trots dat ons eerste weekend voor de deur staat en hebben er veel zin in.
Het Digital Detox thema is gekomen naar aanleiding van een uitzending van Dolende dertigers op npo 3 waar de presentatrice een Digital Detox doet in het buitenland. Hierbij hadden wij alledrie direct het gevoel, ja!! Dit is nodig. Dit gaan we doen.
De locatie en accommodatie zien er prachtig uit, hoe kwamen jullie hierbij? 
Ik kende deze locatie omdat ik er wel eens terecht gekomen was tijdens een ritje in de omgeving op een weekendje weg. Collega’s van ons waren hier ook al eens geweest en door beide ervaringen wisten we al snel dat dit voor ons de perfecte locatie was. Rust, ruimte, groen en ook een beetje luxe.
Wat hoop je dat mensen zullen ervaren?
Stilte, rust en ruimte. In het hoofd en in het lichaam. Maar ook verbinding, inspiratie en er echt mogen zijn. Dit weekend is voor hen. Ze hoeven nergens aan te denken. Alleen maar te genieten.
Mocht iemand dit lezen en last minute nog mee willen waar vinden we extra informatie? 
Er zijn nog een paar plekjes! Je kunt ons vinden op Facebook Of even een mail sturen naar Namastays2017@gmail.com
* Bron foto’s NamaStay Retreat 
Ps. geen spon, zelf ga ik niet mee omdat ik pas nog weg ben geweest, maar het lijkt mij fantastisch (misschien volgend jaar weer meiden? 😉 )