Herfstweer, ultiem om documentaires en series te kijken.

Het gure herfstweer doet morgen zijn intreden in Nederland, althans als we het nieuws moeten geloven. Dit vraagt, als het aan mij ligt, om de combinatie van een chille broek (yogabroek), wat lekkers (pompoentaart van vorige week bijvoorbeeld) en een heerlijke documentaire of film en natuurlijk niet te vergeten je bank of luie stoel. Afgelopen tijd zag ik veel tips voorbij komen van wat je nou gezien moet hebben op netflix of op een andere legale manier van series/films kijken. In deze blogpost deel ik mijn tips voor die dagen dat je het liefst niet buiten treedt, maar eigenlijk lijkt het mij ook best leuk om weer een keer in de storm naar de kust te rijden. De zee is altijd erg indrukwekkend als het heel hard waait en stormachtig weer is. Bron foto: wehearit.com

1. The white helmets op Netflix.
Geweldig om te zien hoe dit burgerinitiatief dagelijks zijn werk doet tijdens een oorlog die uitzichtloos was. Mijn hart brak toen een kind onder het puin werd gehaald. Het kwam even binnen en het deed me beseffen dat eigenlijk deze situatie te ernstig voor woorden is. In Europa zijn we een paar keer op geschrikt door aanslagen, maar hoe zou het zijn om dagelijks met die ellende te moeten dealen. Te bizar voor woorden gewoon. De mannen van dit initiatief zijn wat mij betreft helden. Ze waren een groot favoriet voor de bobelprijs voor de vrede van dit jaar. Zoals jullie wellicht weten is dat niet doorgegaan. Maar als support en waardering is dan wel het succes van deze documentaire. De beste beloning (om het zo maar cru te zeggen) is toch wel de einde van de ellende.

2.Vlucht HS13.
Een nieuwe goede serie, als je het mij vraagt, op de NPO. Met in de hoofdrol o.a. Katja Schuurman, Jeroen Spitzenberger en Daniel Boissevain. Het gaat over een familie waarvan de normale dagelijkse gang van zaken wordt opgeschud door de verdwijning van de man van de familie. Steeds verder in de serie wordt het duidelijker wat er nou precies gebeurt is en wat nou voor een geschiedenis achter de man zit.

3. Audrie & Daisy op Netflix.

Het effect van social media, wat zover kan gaan dat twee meiden die eigenlijk al slachtoffer waren er voor kozen om zelfmoord te plegen. Naast het ongelofelijke trieste verhaal van wat de meiden was overkomen, vond ik het ook heftig om te zien wat de reacties via social media waren. Zelf ben ik altijd bewust van wat ik post onder een bijvoorbeeld een afbeelding van iemand anders en zal ik nooit kiezen om iemand af te branden. Dit gaat over twee zaken van een paar jaar geleden, maar in deze dagen lijken de reacties van mensen alleen maar harder te worden via social media. Niet alleen hard, maar de reacties kunnen eigenlijk gewoon totaal niet. In ieder geval een hele indrukwekkende documentaire

4.Fed up op Netflix.
Ondanks dat ik geen slanke den ben, heb ik toch altijd wel een interesse gehad in healthy food en de ideologie er achter. Deze documentaire heb ik laatst gekeken, na de ophef over allerlei lifestyles of diƫten. Ik vond dit wel een bijzondere documentaire en ook interessant op te zien. Ondanks dat het op zich bijna common knowledge is dat overal suiker in zit, is het ook goed om te zien dat dit al vanuit de voedselindustrie dus gesteund wordt. Een goede documentaire voor degene die er wat meer over wil weten.
Als je naar iets luchtiger wil kijken dan een documentaire, zijn de verschillende series een aanrader op netflix. In het thema van Halloween, American Horror Story. Ik vind daar de eerste paar seizoen echt wel goed van, daarna wordt het een beetje uitgekauwd naar mijn idee. Maar ook Narcos, House of Cards, Stranger things, enfin het lijstje met succes series is wel bekend bij iedereen. Wil je het nog luchtiger, dan kan je altijd nog via gemist van NPO Heel Holland Bakt kijken. Want eerlijk gezegd Andre van Duin doet het fantastisch, het is af en toe echt hilarisch. Al hoop ik nog steeds dat Martine Bijl terugkomt.