Op de mat met: Marianne de Kuyper, Yin/Yang yogadocent en medeoprichtster van Yoga In De Buurt

© Foto bron: Search Kings

© Foto bron: Search Kings

Het is alweer de derde “Op de mat met” deze keer schreven wij deze als gastblogger voor de site: Yoga In De Buurt. Het team van Yoga In De Buurt bestaat uit, de medeoprichtster Marianne de Kuyper en een aantal gastbloggers, waaronder wij. Elke maand zullen wij een bijdrage leveren voor de site. Yoga In de Buurt is een Yogawebsite die alle Yogascholen in Nederland in kaart wil brengen. Zodat mocht je op zoek gaan naar een Yogaschool bij jou in de buurt, je deze makkelijk kunt vinden via de site door je postcode of stad in te voeren en je automatisch alle ingeschreven Yogascholen bij jou in de buurt kunt vinden. Maar ook vele blogs heeft over Yoga, bewustwording en meditatie, alles op een Hollandse nuchtere manier geschreven.

 

In onze eerste bijdrage als gastbloggers stelden wij onszelf voor. En nu leek het ons leuk om ons concept van “Op de mat met” toe te passen om in gesprek te gaan met iedereen uit het team, waarbij niet alleen wij maar ook jullie iedere (gast)blogger beter leren kennen.

De eerste uit deze reeks is Marianne de Kuyper. Zij is Yogadocent bij de The Conscious Club.
Ik, (Didi) had tijdens het “sollicitatiegesprek” om gastblogger te worden Marianne al gesproken aan de telefoon en nu was het tijd om met z’n drieën bij elkaar te komen voor het “Op de mat met – interview”.

Marianne de Kuyper en ik hebben in Amsterdam bij het Bakkershuisje in het Westerpark afgesproken. We begroeten elkaar en halen binnen bij de take away een cappuccino en een thee en lopen dan samen naar het Westerpark en kiezen een mooi plekje uit met half schaduw en met een klein beetje zon. We nemen plaats op de sjaal die Marianne uit haar tas haalt. Helaas ligt Annette thuis op bed met een zonnesteek en zal ik vandaag het interview alleen moeten doen.
Vooraf hadden Annette en ik al wat vragen bedacht en ik moet toegeven dat ik ineens best een beetje zenuwachtig was om het interview alleen te doen. Ik ben immers geen ervaren journalist maar een doktersassistente met een liefde voor Yoga en een portie oprechte nieuwsgierigheid, dus uiteindelijk moet het dan wel goed komen met het interview;)
Zo wilden ik graag weten wanneer haar eerste Yogales was, waarom zij de docentenopleiding is gaan doen en wat haar droom en ambitie is voor Yoga In De Buurt.

In verband met de Google ranking/beoordeling is het voor ons niet handig om het hele interview op Yogabuddies te plaatsen maar een link naar de website van Yoga In De Buurt i.v.m. dat Google het anders als een soort plagiaat ziet en wij daarop afgestraft worden.

Dus, ben je nieuwsgierig geworden naar het hele interview? Klik dan hier om het interview te lezen. We hopen dat je het leuk vond om te lezen. Mocht je zelf een keer met ons “op de mat” willen staan? Oftewel volg je Yogalessen of ben je Yogadocent en kunnen we je interviewen, laat het ons weten! (Neem via Facebook contact met ons op door een PM te sturen) Wij kijken er naar uit. 🙂