Review: Yogabroek Röhnisch

Yogabroeken, als yogi kan je er niet genoeg van hebben. Waar kies je voor, lekker wijd of een strakke yogalegging. Het hangt allemaal af van eigen voorkeuren natuurlijk. Zelf heb ik voorkeur voor de meer strakkere varianten, dit werk namelijk als ondersteuning. Terwijl ik me ook weer goed kan voorstellen dat iemand anders kiest voor een wijde broek, om meer ontspannen te zijn en wat ook bijdraagt om in het serene te komen.

Diverse merken springen in op deze behoefte, bekende merken als Nike en zelfs Victoria Secret staan bekend om hun yogapants. In het wereldje van de wijdere broeken ben ik zelf niet heel erg bekend, dus durf daar niet zo merken over op te noemen.

Ondanks mijn collectie, heb ik altijd een favoriete broek gehad. Een tijdje geleden mocht ik een artikel uitkiezen bij yogakledingonline.nl om deze te testen voor de site. Hiervoor heb ik gekozen voor een yogabroek van een merk dat ik vaak tegenkom: Röhnisch. Ondanks dat het mij vaak prikkelde, had ik er nog nooit wat van gekocht. Dit omdat mijn keuze altijd uitdraaide op de Nike Sculpt, die helaas niet meer te verkrijgen is. Deze legging is erg stevig en ondersteunend met een hoge taille. Niet vreemd is dan ook dat mijn keuze uitdraaide op een legging die ook een hoge taille heeft. Met een hoge taille voorkom je de kans op een glimp op een “bouwvakkers decolleté”. Je wilt natuurlijk niet je buurvrouw of –man achter jou trakteren op dit aanzicht, althans dat nemen we maar aan voor nu. Ook blijft een hoge broek naar mijn idee lekkerder zitten tijdens een yogales, net zoals bij een rondje in de sportschool. Ik heb de broek nu een langere tijd kunnen gebruiken en daardoor goed kunnen uitproberen voor deze blogpost.

Röhnisch
Dit merk stond dus al een tijdje op mijn verlanglijstje, doordat het her en der al opdook. Toch kwam het daadwerkelijke aanschaffen er nooit van. Maar door het aanbod van een keuze uit artikelen twijfelde ik geen moment. Wat mij aan sprak op de site van Röhnisch zelf was dat het merk zich specifiek richt op de sportkleding van een vrouw. Ze omschrijven ook dat het moet gaan om “joy” tijdens het trainen, dit is zeker iets waar ik het eens mee ben. Kleding moet niet in de weg zitten en je ook helpen te genieten van een heerlijke yogales.

Yogabroek
Zelf ben ik zo’n persoon die wil weten waar de broek van gemaakt is en waar. Het bestaat uit 87% polyamide en 13% elastaan. Het is vervaardigd in China. Wat je daarvan vindt is voor jou zelf.

Omdat ik zo vrij ben om mijzelf onder de grote maten te rekenen, leek een broek met een printje mij niet handig. Daarom is de keuze gevallen op een vrij simpele yogabroek, namelijk effen zwarte variant met iets kortere broekspijpen (tot de enkels). Dit leuk ik dan op met een shirtje naar keuze. Het valt door de kleur makkelijk te combineren, vandaar mijn liefde ook voor zwarte effen yogabroeken. Iedereen die mij kent door met sporten of yoga, weet dat ik nooit iets anders draag. Terwijl ik wel altijd met bewondering kijk naar mensen die in allerlei printjes en kleuren dragen tijdens het sporten of yoga-en, want stiekem vind ik dat ook wel echt tof.

Review
De stof is zeker dunner dan mijn oude vertrouwde sculpt. Dit was enorm wel welkom tijdens de hete dagen die wegehad hebben. Ondanks dat mijn eerste vrees op zichtbaarheid van de achterkant, is het een fijne broek die niet doorschijnt. Alleen bij mijn knieën zie ik als die gebogen zijn dat het een beetje transparanter wordt. Laatst op het strand was het heerlijk om deze broek aan te kunnen in plaats van de stugge die ik eerst graag aan had. Een echte vervanger dus!

Deze yogabuddie is zeker overtuigd van de kwaliteit van deze heerlijke broek. Het omarmt je en belemmert je niet tijdens een practice. Het is zeker een aanrader, ook voor de dames met een maatje meer. Op de yogakledingonline.nl is er een ruime keuze beschikbaar van yogabroeken. Klik hier voor de yogabroeken.