Time for a little change

Lieve lezers/volgens/likers maar vooral (yoga)vrienden,

Vorig jaar rond deze tijd waren we druk bezig met de voorbereidingen van ons blog. Heel veel brainstormen, naar een workshop van Moderne Hippies en uiteindelijk het “bouwen’ van onze website.

 

 

We hebben beiden veel gemeenschappelijke passies hebben zoals: natuurlijk yoga, maar ook koken, lekker eten, gezellig koffie drinken, mindfulness, onzelf ontwikkelen en af en toe een goed feestje. Maar ook liepen we wel eens tegen dezelfde struggles aan in het leven. Genoeg om over te schrijven dus!

Bloggen is (soms) best een beetje stress, en als yogachick wil je eigenlijk juist heel zen zijn, gaat dat dan wel samen?

Voor onze lezers is het blog 11 januari online gegaan, maar omdat wij er zelf al een jaar mee bezig zijn vond ik het leuk om eens er bewust mee bezig te zijn wat leermomenten waren, waarom we eigenlijk het blog begonnen waren en na te denken over kleine veranderingen.

Het blog is een van de grootste spiegels van het afgelopen jaar; het is zoveel meer dan alleen een leuk stukje schrijven en online zetten. Het is overleggen, afspraken maken, deadlines, omgaan met perfectionisme, jezelf keihard tegenkomen, 101 foto’s maken en stress. En vooral dat laatste matcht niet helemaal als je een blog hebt over mindfulness, meditatie, yoga en zen. Want wat was mijn reden waarom we dit blog begonnen waren?

We zagen/ en zien! Het als een soort digitale stok achter de deur om vaker naar een yogales te gaan (dus ook als het regent, we moe zijn of een deadline hebben) om zelf bewuster, healthy en happy te leven. En vooral omdat wij een leuk yogablog misten die echt vanuit de leerling geschreven wordt en niet vanuit de yogadocent.

We hopen dat je onze blogs met plezier leest en je jezelf erin kunt herkennen of het je motiveert om ook op de yogamat te stappen, te mediteren, een lekker recept uit te proberen en bewust te leven.

Verandering? 

Wat is belangrijker? Drie nieuwe blogs in de week, of schrijven met passie zonder al te veel stress? Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit, de kwaliteit van de geschreven blogs, maar ook de kwaliteit van leven. En na veel, heel veel nadenken (en discussiëren) wordt het tijd voor verandering.  Soms is het een kwestie loslaten (in dit geval van ons vaste ritme van een nieuw blogs op maandag, woensdag en vrijdag) het is echt een proces, om vervolgens weer tot nieuwe inzichten te komen.

Zo zal er zoals vertrouwd elke zondag een Happy Sunday online komen op Facebook en hebben we op vrijdag de nieuwe rubriek: Foto Friday (i.p.v de foto’s van de maand…) voor de blogs over yoga (life-en mindstyle) willen we de tijd voor kwaliteit kunnen nemen net zoals voor recepten en andere blogs. We gaan de weken verdelen, zo is de oneven week voor de één, en de even week voor de ander. Hoe vaak we in die week een blog plaatsen weten we nog niet. Dan kan misschien de ene week geen zijn en de andere week drie. Dat zullen we zelf ook gaan ontdekken.

Zodat we ook weer tijd hebben om de “yogawereld” te ontdekken.

Liefs, de Yogabuddies