Update Personal Body Plan – Didi #6


Wall of shame: al 4 maanden niet in de gym geweest.
Ik solliciteer bij deze naar de wall of schame in plaats van naar de wall of fame. Elke dag zie ik wel een voor en na foto van PBP voorbij komen op FB of IG met verbluffende resultaten. Maar bij mij zijn die resultaten dan weer verbulffend negatief. De kilo’s die er af waren zitten er net zo hard weer aan.
De struisvogelpolitiek dient zich aan als ik de pepernoten, chocoadeletters en marsepein naar binnen schuif, want hey het maakt nu toch niet meer uit? Of wel?

 

Ik denk terug aan onze #7maart groep waarin iemand een keer zei: ons doel is bereikt als elke 7maartmember de eer heeft gekregen om op social media te staan met dus die beruchte voor-en na foto. Mijn gedachten gaan naar Jefta (ook uit de 7 maart groep en blogger van Dumbells en dipsaus en gastblogger bij fitdutchies) Het was eind september dat Annette en ik samen met hem afspraken in Amsterdam en hem het hemd van zijn gespierde bovenlijf vroegen, voor het interview die later nog online komt op onze site. Zou hij al die lekkerijen wel  hebben kunnen weerstaan? En hoe zou het gaan met alle anderen? Natuurlijk is daar de nieuwe facebookgroep voor alle deelnemers die een tweede traject in zijn gegaan, maar het is alsof ik vind dat ik zelf geen plek verdien om mee te lezen en te reageren, omdat ik zelf niet in de sportschool sta te beulen of op mijn voeding let. Hoe hard ik ben in dit opzicht tegen mijzelf, ben ik een slapjanus als het gaat om naar de gym te gaan. Er is altijd wel een reden om niet te gaan, dat ik een banaan vond in ontbindende staat in mijn sporttas opende zelfs mijn ogen niet en stond nog net niet met mijn sporttas bij de afvalcontainer. Slachtofferrol 3.0 dit, dat snap je wel 😉

Zelfs de banaan in ontbindende staat in mijn sporttas opende mijn ogen niet.

 

Ineens moest ik er weer aan denken waarom Annette en ik ooit met ons yogablog begonnen waren, we hebben die digitale stok achter de deur nodig (gehad) om vaker naar een yogales te gaan zodat we er daarna over konden schrijven. Juist in die online wereld ligt de kracht. De steun die we aan elkaar hebben binnen deze online community van PBP. Voor mij wordt het tijd om uit die slachtofferrol te stappen van de “fitgirl in spé met 101 excuses” om niet naar de gym te gaan, naar niet mokken maar doen. Daarom heb ik jullie nodig als de coach met de zweep… voor elke like op dit bericht verplicht ik mijzelf om een uur in de gym te zwoegen tot ik er bij neer val. Best een goed voornemen voor 2017 vind ik. Wacht even goed voornemen? Dat klikt alsof je er mee mag stoppen als het na een week niet meer lukt, dit keer gaat het anders, ik ga er voor met jou steun. Thanks alvast!

 

 

Ps. Lees ook Update 1, 2, 3, 4, 5  en Geen troep? – Fan van Jelmer de Boer en super lekker: kwarkbollen met chocolade