Valentijn bonbons à la Green Happines

Yoga en liefde, twee dingen die voor mij innig met elkaar verbonden zijn. Het was de eerste “sport” waarbij ik leerde om lief te zijn voor mezelf en niet het onderste uit de kan te halen. Ook heb ik er lessen geleerd waardoor ik denk dat ik in het dagelijks leven meer lief kan hebben. Kleine dingen staan mij daardoor niet meer in de weg om mensen lief te vinden of lief te hebben. Valentijnsdag is daarom voor mij een dag om stil te staan bij de liefde en vriendschap, dus niet niet alleen bij mijn vriend maar iedereen die ik lief heb.
Valentijn is ook gekoppeld aan chocolade, nog een van mijn grootste liefdes, de chocoladehartjes zijn niet meer weg te denken uit het winkelbeeld in deze periode.Albert Heijn, Australian, Hema en ook de Bijenkorf hebben hun assortiment hiermee aangevuld.

Een Valentijnsdag zonder chocolade is ondenkbaar, maar de pralinevullingen vind ik nooit lekker en daarbij zijn ze vaak ook vrij vet of bevatten veel calorieën. Op de receptensite van Albert Heijn kwam ik het recept tegen van de bountylolly’s van The Green Happiness. Een makkelijk recept die ook nog vegan en makkelijk is. Er komt geen oven aan te pas en het meest ingewikkelde aan het recept is het decoreren met de chocolade. Kortom een ideaal recept, zeker als je die in de vorm van een hartje kneed. Zo heb je toch een semi gezonde Valentijn snack voor als je alleen of samen Valentijnsdag een beetje wil vieren.

Het recept vind je hier en volg het helemaal, behalve bij stap 3. Dan rol je het niet tot een bolletje, maar vorm je het tot een hartje als je dit wilt. Ook kan je er voor kiezen om bij stap 5 het enkel met de gesmolten chocolade te bedekken en dan met gojibessen te decoreren. Dit om toch nog een beetje roze/rood terug te laten komen voor het thema;).

 

Hoe vier jij valentijn of sta je stil bij de liefde of vriendschap op een ander moment?