Vinyasa Vibes

Wat is Vinyasa Vibes?

Een wekelijkse update van een yogales volgens Annette of Didi. Zo hebben wij een digitale stok achter de deur en soort online dagboek om onze progressie bij te houden. Zoals een hardloper kan trainen voor een marathon en hierover schrijft, willen wij op onze manier jou een kijkje geven in ons hoofd en vertellen wat er tijdens een les is gebeurd, welke houdingen we doen en welke inzichten we krijgen. Omdat yoga zo veel meer is dan alleen het fysieke aspect.

Waarom Annette Vinyasa lessen wil doen:

Vanuit mijn studie en de rest van mijn omgeving ervaar ik veel druk om te presteren, dat vind ik heerlijk en heb dat ook wel nodig. Maar alleen daarvan werd ik niet tevreden. Ik had weleens wat gelezen over yoga, maar hé dat zweeftevengedoe, zoals mijn vriend dat uitdrukt, dat leek me toch eventjes wat te ver gaan. Maar dankzij Didi ben ik terecht gekomen bij een hele leuke yogaschool in Hoorn, namelijk Yoganina. Sindsdien was mijn interesse gewekt voor yoga. Nog nooit was ik zo ontspannen geweest, het was of er een hele last van mijn schouders af viel.

Ik kan mezelf redelijk gek maken met stress en inner deadlines die nergens voor nodig zijn of gedachtes die rond blijven hangen. Loslaten is niet echt mijn ding, maar tijdens yoga lukt mij dat gek genoeg wel. Sowieso helpt sport natuurlijk, maar tijdens yin yoga ga je zo op in de flow. En al houd je niet van dat spirituele “gedoe” is het nog steeds super handig en leuk.

Helaas ga ik niet zo vaak heen als ik zou willen, maar daarvoor heb ik thuis mijn eigen hoekje ingericht, om tussen de bedrijven door toch nog te kunnen ontspannen. Wij zullen dus ook onze dingen omschrijven waar wij tegen aan lopen, voor mij is dat bijvoorbeeld het tijdsgebrek. En denk nou niet dat wij het perfecte lichaam etc. hebben, nee dit is wat ik althans wel ambieer maar het komt er maar niet van. Dit zal voor mij ook een steuntje in de rug zijn om dit nu echt op te pakken.

Ik hoop, en denk daarbij dat we wij bedoelen, dat we meer mensen kunnen inspireren om jouw eigen ding te ontdekken, voor ons is yoga de basis.

Waarom Didi Vinyasa lessen wil doen:

Naar mijn idee kun je de wereld van yogi’s in twee groepen indelen;)

Je kent ze wel de girls; slank, hippe legging, haltertop, haarbandje en knot die al zwetend uit een fanatieke powerles komen, of zij die wat meer vrouwelijke vormen hebben in heerlijk wijdvallende losse kleding die soms het liefste nog een half uur in de eindontspanning blijven liggen en zich stiekem aan het begin van de les al kunnen verheugen op dat dadeltje of vijg en kopje thee aan het einde van de les. Tot die laatste groep behoor ik zelf. Weet precies wanneer alle yin lessen gegeven worden in de studio waar ik zelf lessen volg.

Nu is mijn uitdaging om mijzelf te transformeren in een wat meer power yoga chick en wil je graag meenemen door deze zoektocht.

En opzoek gaan naar de balans tussen yin en yang zowel op de mat als daar buiten.

Ik wil je meenemen in mijn belevenissen en struggels op de mat tijdens de vinyasa les. Maar het zal mij er niet van weerhouden om ook eens te schrijven over alle andere vormen van yoga zoals mijn favoriet yin-yoga, of asthanga, kundalini, haltha, en bikram yoga.

Vanaf vandaag staat er elke vrijdag een Vinyasa Vibes voor je klaar! 

 

Geef een reactie