Yoga Vibes # Yin-les Merel Geluiden

YB foto klankschalen kaart RUMI les merel Yoga vibesYoga Vibes: een update van een Yogales volgens Annette of Didi.

Ineens spitsen mijn oren zich bij het horen van het geluid van een klankschaal. “Hey, toch muziek” en het geluid galmt door de studio heen. En dan realiseer ik me in ineens dat het ook best reallife zou kunnen zijn. Ik moet mij inhouden om niet stiekem te gaan kijken.  

 

 

We geven je een kijkje in ons hoofd, en vertellen wat er gebeurd tijdens een les, welke houdingen we doen, welke inzichten we krijgen en waar we tegenaan lopen. Omdat yoga zo veel meer is dan alleen het fysieke aspect. Maar vooral hopen we dat je het met plezier leest en misschien jezelf er in herkent en je enthousiast bent geworden om ook op de Yogamat te stappen. 

Stress Relief les, thema aan de hand van het alfabet, de G van geluiden.

Het is zaterdagochtend, ik heb mij ingeschreven voor een Stress relief les bij Merel. Ik kan wel wat stress relief gebruiken aangezien ik nogal gehaast en gestrest de studio binnenkom. “Hey je haar!” begroet ze me. “Oh ja, dat was ik zelf alweer vergeten dat er 25 centimeter af is. We kletsen even bij en ik rol daarna mijn matje uit.

Zij werkt elke les met een thema aan de hand van het alfabet. Vandaag is de letter G van geluiden aan de beurt.
Meteen komen in mijn hoofd allemaal gedachtenspinsels wat ze hiermee gaat doen. Een hoorspel schiet me te binnen, maar dat lijkt me niet heel erg binnen de Yoga scene passen. Ze vertelt dat het nog even een verrassing is en maar geduldig moeten afwachten.

De les begint met een liggende meditatie om eerst de geluiden van buiten de studio te observeren en vervolgens in de studio, buiten jezelf en in jezelf, zoals je ademhaling, hartslag, een rommelende maag etc. Daarna gaan we verder met de bodyscan. Ik merk dat ik steeds meer “land” op mijn matje en hoewel mijn gedachten zo nu en dan weer afdwalen met wat ik nog allemaal moet doen valt het me ineens op dat er helemaal geen muziek aan staat. Best relaxt eigenlijk.

Yin houdingen: “Happy Baby”, not my favorite 😉 en “Butterfly”

Eenmaal van top tot teen alles onder de aandacht gebracht, komen er daarna een paar (wat mij betreft) klassieke Yinyoga-houdingen, zoals de voorover-buiging met beide voetzolen tegen elkaar (Butterfly) en een voorover-buiging waarbij het ene been gestrekt is en van het andere been je de voet aan de binnenkant van het gestrekte been plaatst. En daarna de “happy baby” in deze vorige yogavibes, kun je lezen wat ik van deze houding vind;) Ook bij een achterover-buiging doormiddel van een bolster onder onze rug in combinatie met een twist door de benen naar 1 kant te laten vallen is best intens, of beter gezegd een stuggle.

Na deze serie voorover- en achteroverbuigingen en een paar twisten werken we toe naar de eindontspanning. Vest en warme sokken aan, bolster onder de knieën en met een dekentje over mij heen lig ik heerlijk ontspannen.

Ineens spitsen mijn oren zich bij het horen van het geluid van de klankschaal. Is het reallife?

Ineens spitsen mijn oren zich bij het horen van het geluid van een klankschaal. “Hey, toch muziek” en het geluid galmt door de studio heen. En dan realiseer me in ineens dat het ook best reallife zou kunnen zijn. Ik moet mij inhouden om niet stiekem te gaan kijken. Maar het klinkt echt heel erg goed, wat een talent als ze dit zelf doet. En daarbij schiet het beeld van de Andrelon Kokos boost reclame bij me te binnen waarbij de dame, Eva in de reclame wel een boost kon gebruiken en o.a. helemaal los gaat op de klankschalen. Er verschijnt een lach om mijn mond als ik hier aan denk. Eenmaal uit de eindontspanning staan inderdaad de klankschalen voor de mat van Merel op een schapenkleedje. De G van geluiden: ik vond het top! Kunnen we niet nog even bij de G blijven Merel? 😉

Ps. Aan het eind van elke les geeft Merel je de mogelijkheid om een Happiness-kaartje te trekken. Op mijn kaartje stond:

Liefde heeft geen regels. Het is een eindeloze oceaan zonder begin of eind ~ RUMI

Studio: Yoganina, docent: Merel (van Merelsflow)
ps. alle lessen worden geschreven vanuit het perspectief van de leerling.
#no spon 

One comment

Comments are closed.