Yogavakantie: 5 redenen om te gaan & 5 tips als je er bent

Zie je het al voor je? Terwijl de zon opkomt, ben jij net wakker en klaar voor de eerste ochtend yoga practice. Daarna een heerlijk ontbijt. Overdag chillen in de hangmat, een duik in het zwembad, de cultuur van het zonnige oord opsnuiven en elke avond een geweldige vegetarische maaltijd en nog een fijne yogales. Hierbij 5 redenen waarom jij jezelf een yogavakantie zou moeten gunnen en 5 tips voor als je er bent. 

 

 

Twijfel je nog? Lees dan deze 5 redenen waarom je het jezelf mag gunnen.

 1. Even een week me-time!
  Wanneer was het voor het laatst dat je dat jezelf gunde?
 2. De mogelijkheid om twee keer per dag deel te nemen aan een yogales.
  Ervaar alle voordelen van yoga en merk wat het met je lichaam, mind en soul doet als je twee keer per dag een yogales volgt.
 3. Genieten van gezonde (vegetarische) maaltijden.
  Even niet hoeven nadenken ‘wat eten we vandaag’ en je lichaam voeden met echt lekker en gezond eten.
 4. Fijn gezelschap. 
  Yogi(ni)’s zijn sowieso de leukste mensen toch 😉 zonder dollen, het is heel fijn als je met gelijkgestemden bent en allemaal een beetje dezelfde verwachtingen en intenties hebt.
 5. Je komt tot nieuwe inzichten.
  Even weg van je dagelijkse sleur 😉 je hoeft niet te werken, je bent even weg van je rol als partner/moeder/werknemer/werkgever  en dat zorgt ervoor dat je helemaal tot jezelf komt. Letterlijke afstand zorgt er ook voor dat je dingen met afstand kunt bekijken. Ben je tevreden hoe het nu gaat? Of ben je op bepaalde gebieden toe aan verandering?

Zonnige bestemming en twee keer per dag yoga, de ultieme gelegenheid om weer helemaal op te laden.

5 Tips voor als je op yogavakantie bent.

 1. Laat je telefoon lekker in de koffer. 
  Alle social media kan je heus een weekje gestolen worden toch? Je vrienden begrijpen het best als je de 101 berichten in de What’s app groep even niet bijhoudt. Je kunt toch niet afspreken voor een wijntje of dat ene feest waar je vrienden die week heen gaan, en je collega’s begrijpen dat je deze week even helemaal niet met werk bezig wilt zijn, dus na zeven dagen ben je weer bereikbaar voor vragen of je extra in kunt vallen etc.
 2. Neem een goed boek mee.
  Al tijden nam je jezelf voor om eindelijk dat ene boek uit te lezen maar elke keer was er wel iets wat nog gedaan moest worden, zoals de was wegwerken, administratie, een overvolle inbox van je mail. Nu heb je alle tijd!
 3. Slow down!
  En dan heb ik het niet over de song die Douwe Bob zong bij het Songfestival. ‘Kom uit de doen-modus naar de zijn-modus’ zou mijn yogajuf misschien zeggen. We racen normaal heel wat af, van werk, naar de supermarkt, de school van de kinderen, de sportschool, een afspraak hier een afspraak daar. Vaak weten we niet eens meer wat echt vervelen is. Een stapje terug betekent dat je jezelf de tijd geeft om naast de yogalessen nog meer bewust te zijn van; hoe je je voelt, welke gedachten je hebt, en wat er in je omgaat. Zonder onszelf te “verdoven” wat we bewust en onbewust in ons dagelijks leven doen. Voel je je slecht? Hup een reep chocola, een wijntje of een zak chips, afleiding  zoals Netflixen etc. En dat nu dus even niet. Maar echt terug komen naar de stille plek in jezelf vanwaar je helder kunt observeren.
 4. Maak lol
  Ja, het hoeft heus niet allemaal serieus en spiritueel, yogi’s zijn ook “gewoon mensen” en zelfs je yogajuf/meester ook! 😉 Een duik in het zwembad, een goede foute anekdote, en een beetje lachen op zijn tijd daarbij hoeft geen lachyoga aan te pas te komen.
 5. Geniet!
  Voor je het weet is deze week weer voorbij. Houd bijvoorbeeld (mocht je het nog niet doen) een dankbaarheidsdagboekje bij. Zodat je na deze yogavakantieweek nog eens terug kunt lezen waar je dankbaar voor was of waarvan je genoten hebt, om het vakantiegevoel in Nederland nog een beetje vast te houden.

Na het lezen heb je vast vakantiekriebels te pakken. Zelf ga ik dit jaar naar, je raadt het vast al naar Ibiza met YogaNina. Onwijs veel zin in. Er zijn dacht ik nog een paar plekjes vrij. Check: “Yin yoga Spring break” op Ibiza met YogaNina

Ps. no spon, just fan!

 

 

This entry was posted in Yoga.