Youtube en yoga, top vijf

 

Soms heb je van die dagen en dan kom je liever niet de deur uit, maar je wilt toch iets gedaan hebben. Op dat soort dagen grijp ik terug naar mijn good old friend: Youtube. Zo ook voor yoga! Ik schreef eerder al eens in een post over Yoga with Adriene en hoe makkelijk het is om zoiets thuis te volgen. Nu ik op uitwisseling ben en ook door een paar hobbels in de weg, was ik meer dan ooit toe aan yoga. Dus ging ik weer op Youtube om zo een yogales te volgen. Misschien kom jij zelf ook weleens op een moment wanneer je geen les kan volgen of even niet in staat bent om het huis uit te gaan maar toch een yogales wil doen.Voor dat geval wil ik graag jullie mijn top vijf delen van haar video’s.

Bron foto: yogawithadriene.com 

1.Weight loss video, 40 minuten
Ik vond het strengthen en lenghten idee er achter aantrekkelijk en daardoor had ik het voor de eerste keer aangeklikt en geprobeerd. Zelf vond ik het een fijne “les”, al had ik wel wat moeite met het loopgedeelte voor degene die de video’s gaan volgen. Hij is vergelijking met de andere video’s niet erg rustig, maar doet daarom zijn naam wel eer aan. Adrienne heeft meerdere video’s met dit thema en ze zijn echt een aanrader en ik vind ze fijn om te volgen. Je hebt toch een idee dat je een soort van workout heb gedaan en yoga, het ideale van twee werelden.

2. Yoga for beginners video, 20 minuten.
Het fijne is aan deze video is dat het een heerlijke beginfase heeft. Het was voor mij een goede digitale inleiding van yoga. Ik heb alleen al een beetje problemen met downward facing dog, maar het bijna wandelende gedeelte in de downward dog vind ik nog steeds niet leuk om te doen. Maar soms hoort dat erbij. Verder vind ik het een heerlijke korte les, die ik eigenlijk te weinig doe. Dus hierbij een afspraak met mijzelf om deze vaker te doen.

3.Travel Yoga, revitalizing flow.
Deze video is opgenomen in Mexico, naast de omgeving waar ze het opgenomen heeft, vond ik ook de voiceover erg prettig werken. De oefening was vond ik vrij mild en vriendelijk, ondanks er soms toch wel iet wat pittigere bewegingen in zitten. Het fijne van dit soort video’s is dat ik kan zien hoe het erop de ideale locatie eruitziet als je yoga beoefent. Het is echt een aanrader om te zien, vanwege de kortheid van de film, maar ook het uitzicht.

4.Yoga at your desk.
Stel je voor je weet dat het een drukke dag gaat zijn of je wilt even goed je dag beginnen op het werk, voor dat soort dagen vind ik de oefeningen uit deze video ideaal. Je kan het gezamenlijk doen met collega’s of even doen als je collega weg is, indien je een gezamenlijke of gedeelde kamer hebt. Vaak deed ik het even tussen het leren door om even te kunnen ontspannen en uiteindelijk mijn focus weer terug te kunnen krijgen. De oefeningen zijn gemakkelijk en het enige wat je nodig hebt is een stoel.

5. Bedtime yoga sequence, 20 minuten.
Deze video vind ik heerlijk als ik al een beetje slaperig ben, maar toch nog iets wil doen aan yoga. Want dit haalt mij niet uit m’n slaap, maar zorgt er juist voor dat ik heerlijk rustig kan gaan slapen. Soms kan je namelijk over je eigen moeheid heen gaan, dat is bij deze “les” niet zo. Het is zelfs een keer zo, dat ik in slaap ben gevallen op mijn mat na deze sessie. Dat bewijst toch wel dat het echt werkt;).

In het begin werkt het misschien nog wat onrustig, maar als je vaker een video heb gedaan wen je ook aan de routine. De eerste keer vond ik het echt wat minder en het haalt nog steeds niet met de echte yogaschool-experience, maar voor mij is het een fijne oplossing voor wanneer ik het niet red.Bedankt voor het lezen en mocht je nog tips hebben over yogavideo’s op het internet, laat het ons weten!